https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127340-5d44528893fc468774895640f1984c091a878be2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Infinite Football (2019)

AL
Veel voetbal- en levenswijsheden in deze documentaire waarin de plaatselijke bureaucraat Laurenţiu zijn bloemrijke gedachten laat gaan over voetbal, oranje boerderijen in Florida, politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat.

Bekijk trailer

Infinite Football

AL
70 minuten Documentaire 15-08-2019

Recensies Infinite Football

Metacritic: 75,1
MovieMeter: 3,17
Rotten Tomatoes 100

Filmposter Infinite Football

Veel voetbal- en levenswijsheden in deze documentaire waarin de plaatselijke bureaucraat Laurenţiu zijn bloemrijke gedachten laat gaan over voetbal, oranje boerderijen in Florida, politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat.

eel voetbal- en levenswijsheden in deze documentaire waarin de plaatselijke bureaucraat Laurenţiu zijn bloemrijke gedachten laat gaan over voetbal, oranje boerderijen in Florida, politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat. Voetbal moet radicaal anders, gestroomlijnder, bevrijd van beperkingen, vindt Laurenţiu Ginghină. De regels voor hoekschoppen en buitenspel moeten op de schop, spelers moeten worden toegewezen aan zones; dit zijn slechts een van de vele vernieuwingen die de voetbalvisionair wil doorvoeren, als hij het voor het zeggen zou hebben. Ginghină besefte voor het eerst dat de regels van het voetbal niet klopten toen hij in zijn jonge jaren ernstig geblesseerd raakte tijdens een wedstrijd in de zomervakantie in Vaslui. De tackle raakte hem zo hard dat hij zijn kuitbeen brak, een jaar later volgde zijn scheenbeen. Tegenwoordig is hij een plaatselijk gemeenteambtenaar die zijn dagen slijt in een ongeïnspireerde, bureaucratische baan. Geen wonder dat hij het liever praat over het voetbalspel, althans, zijn eigen versie daarvan. Luisterend oor is regisseur en vriend van de familie Corneliu Porumboiu (12:08 East of Bucharest, Police, Adjective), zelf zoon van een scheidsrechter en geboren in Vaslui, die ook bijna altijd in beeld is. De monologen van Ginghină zijn zo rijk dat je zou denken dat iemand ze van tevoren heeft uitgeschreven. De zinnen beginnen altijd met hetzelfde onderwerp, maar blijven nooit op één plek hangen. Alle wegen leiden naar voetbal, maar alle wegen leiden er ook van weg, naar problemen rond grondbezit, naar oranje boerderijen in Florida, naar politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat. Porumboiu's vorige 'voetbalfilm' was The Second Game (2014), waarin Porumboiu samen met zijn vader een voetbalwedstrijd van Dynamo Boekarest tegen Steaua Boekarest terugkijkt, die door zijn vader gefloten werd. Previously Unreleased. Deze zomer besteedt Eye aandacht aan films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Onder de noemer Previously Unreleased zijn deze zomer acht van deze films te zien. Journalisten van de Filmkrant leiden de premièrevoorstellingen in. De titels zijn geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Dit jaar staan onder meer de nieuwste producties van Guy Maddin, Corneliu Porumboiu, Bi Gan, Aleksei German Jr., Roberto Minervini en Domingo Sotomayor op het programma.

Regisseur Infinite Football

Corneliu Porumboiu

Schrijvers Infinite Football

Corneliu Porumboiu

Cast Infinite Football

Corneliu Porumboiu
Laurentiu Ginghina

Alternatieve titels

Fotbal Infinit

Infinite Football

Filmagenda van Infinite Football

Infinite Football

Wil jij weten waar Infinite Football op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Infinite Football draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Infinite Football informatie

Benieuwd waar Infinite Football over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Infinite Football. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Infinite Football al heeft ontvangen.

Infinite Football trailer

Benieuwd of Infinite Football iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Infinite Football jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Infinite Football kunt kijken!