Four Journeys (2021)

AL

Four Journeys

AL
117 minuten 25-11-2021
Als tweede kind was filmmaker Louis Hothothot illegaal vanwege het éénkindbeleid van China. Zijn vader moest drie jaar jaarsalarissen betalen en zijn politieke carrière opgeven voor zijn bestaan. Na zeven jaar in Europa te hebben gewoond, reist Louis terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen. Zijn ouders en zus wonen in een nieuw appartement in Beijing. Er is niets dat duidt op een gezamenlijk gezinsleven maar er is de herinnering aan een foto waarop Louis’ vader en moeder samen met zijn zus poseren voor een portret van Mao. Zijn moeder is dan drie maanden zwanger. Ze zijn net teruggekeerd van een bezoek aan familie op zoek naar een veilige plek voor de geboorte, maar zijn door een oom weggestuurd. Lange tijd riep de herinnering aan deze foto bij Louis schuldgevoelens op. Waarom besloten zijn ouders hem te houden? Waarom onttrok zijn vader zich aan het gezag Mao, de politieke leider die hij op een voetstuk had staan? De antwoorden komen moeizaam. Louis zit zijn familie dicht op de huid, stelt confronterende vragen die de gepijnigde ouders ontwijken. Het verleden moet niet opgerakeld te worden. En er is de jaloezie tussen broer en zus. Omdat hij geniet van het vrije leven in het westen en ontkomen is aan de knellende familiebanden; omdat zij de oogappel is van zijn vader en een duidelijk plek heeft in het gezin. Terwijl de filmmaker probeert antwoorden te vinden en de verbroken relatie met zijn ouders te herstellen, dringen zij erop aan dat hij zelf kinderen krijgt. Want om de vergrijzing tegen te gaan wordt de tweekindpolitiek ingevoerd en opnieuw is het China’s geboortebeleid dat de verhoudingen binnen de familie onder druk zet.

Bekijk het aanbod van Four Journeys

Regisseur Four Journeys

Louis Hothothot

Schrijvers Four Journeys

Onbekend

Cast Four Journeys

Onbekend

Filmagenda van Four Journeys

Four Journeys

Wil jij weten waar Four Journeys op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Four Journeys draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Four Journeys informatie

Benieuwd waar Four Journeys over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Four Journeys. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Four Journeys al heeft ontvangen.

Four Journeys trailer

Benieuwd of Four Journeys iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Four Journeys jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Four Journeys kunt kijken!