Franse Filmdag 2020 (2020)

Franse Filmdag 2020

19-09-2020
De Franse Filmdagen Drie mooie films en een maaltijd tussen de tweede en de derde film. I.v.m. Corona kunnen we minder couverts plaatsen in ons restaurant én is een buffet helaas niet mogelijk. Het eten wordt dit jaar uitgeserveerd. Vandaar dat we de Franse Filmdag dit seizoen twee keer ingepland hebben. De films in willekeurige volgorde: Les plus belles années d'une vie (zie trailer). Ze kenden elkaar lang geleden: een man en een vrouw wiens prachtige en onverwachte romance ontroerde in Un Homme et Une Femme, de inmiddels iconische film die onze kijk op liefde voor altijd veranderde. Maar nu voormalig autocoureur Jean-Louis zich steeds meer lijkt te verliezen in zijn herinneringen, probeert zijn zoon hem te herenigen met de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer en hun verhaal gaat verder waar het stopte, vijftig jaar eerder… Fahim Wanneer de jonge Fahim en zijn vader hun geboorteland Bangladesh moeten ontvluchten en arriveren in Parijs, begint voor hen een nieuwe strijd. Terwijl ze wachten op de goedkeuring van hun politiek asielaanvraag, staan ze onder constante dreiging van uitzetting. Dan leert Fahim de schaakmeester Sylvain kennen, die hem onder zijn hoede neemt. Juist wanneer het nationale kampioenschap schaken begint, lijkt Fahim het land te moeten verlaten. Voor hem is er maar één uitweg: kampioen van Frankrijk worden. Eté 85 Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Regisseurs Franse Filmdag 2020

François Ozon

Claude Lelouch

Pierre-François

Schrijvers Franse Filmdag 2020

Onbekend

Cast Franse Filmdag 2020

Valeria Bruni Tedeschi
Gerard Depardieu
Jean-Louis Trintignant
Anouk Aimée
Melvil Poupaud
Ahmed Assat

Filmagenda van Franse Filmdag 2020

Franse Filmdag 2020

Wil jij weten waar Franse Filmdag 2020 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Franse Filmdag 2020 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Franse Filmdag 2020 informatie

Benieuwd waar Franse Filmdag 2020 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Franse Filmdag 2020. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Franse Filmdag 2020 al heeft ontvangen.

Franse Filmdag 2020 trailer

Benieuwd of Franse Filmdag 2020 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Franse Filmdag 2020 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Franse Filmdag 2020 kunt kijken!