Franse Filmdag 2021 (2021)

Franse Filmdag 2021

28-10-2021
De Franse Filmdag is er weer. Drie mooie Franse films en een dinerbuffet. Dit keer vertonen we: ± 11.30 uur: SMALL COUNTRY, AN AFRICAN CHILDHOOD (drama, kijkwijzer 16 jaar). De tienjarige Gabriel woont in een luxe expatwijk in Burundi: zijn ‘kleine land’. Hij groeit samen met zijn vrienden en kleine zusjes op tot een vrolijk kind. Zijn zorgeloze jeugd komt tot een abrupt einde wanneer in 1993 de spanningen in buurland Rwanda overspringen naar Burundi. Niet alleen zijn familie komt in gevaar, maar ook zijn eigen onschuld. ± 13 .30 uur: DE SON VIVANT (drama, kijkwijzer 9 jaar). Een zoon die ontkent dat hij ernstig ziek is. Een moeder die geconfronteerd wordt met het ondraaglijke. En daartussen een arts en verpleegster die hen met alle macht tot acceptatie proberen te brengen. Ze hebben één jaar om tot elkaar te komen, en te ervaren wat het betekent om het leven langzaam los te laten. De son vivant is een prachtig Frans drama met in de hoofdrol Cathérine Deneuve als moeder die zich, tegen beter weten in, vastbijt in het herstel van haar zoon. Dinerbuffet in ons restaurant. ± 17.00 uur: POURRIS GÂTÉS (komedie, kijkwijzer 12 jaar). Zie trailer. De drie kinderen van een rijke zakenman doen niets met hun leven, behalve het geld van hun hardwerkende vader uitgeven. Hij is het feestvieren op zijn kosten zat, en besluit zijn kinderen een les te leren door ze wijs te maken dat er geen geld meer is. Voor het eerst moeten de verwende nesten het voor hen ondenkbare doen: werken.

Regisseurs Franse Filmdag 2021

Eric Barbier

Emmanuelle Bercot en Nicolas Cuche

Schrijvers Franse Filmdag 2021

Onbekend

Cast Franse Filmdag 2021

Catherine Deneuve
Benoît Magimel
Jean-Paul Rouve
Isanelle Kabano
Gérard Jugnot en Tom Leeb

Filmagenda van Franse Filmdag 2021

Franse Filmdag 2021

Wil jij weten waar Franse Filmdag 2021 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Franse Filmdag 2021 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Franse Filmdag 2021 informatie

Benieuwd waar Franse Filmdag 2021 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Franse Filmdag 2021. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Franse Filmdag 2021 al heeft ontvangen.

Franse Filmdag 2021 trailer

Benieuwd of Franse Filmdag 2021 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Franse Filmdag 2021 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Franse Filmdag 2021 kunt kijken!