Franse Filmdag 2022 (2024)

Franse Filmdag 2022

13-07-2024
De Franse Filmdag 2022 Drie mooie Franse films met een buffet tussen de 2e en de 3e film. 11.30 uur: Entre Deux Monde De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven? ± 13.30 uur: LET OP! Corsage bleek niet geheel Franstalig en is vervangen door Encore. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? ± 15.45 uur: Buffet ± 17.00 uur: L'amour c'est mieux que la vie Toen ze samen de gevangenis verlieten, besloten Gérard, Ary en Philippe voortaan eerlijk door het leven te gaan. Twintig jaar later hoort Gérard dat hij niet lang meer te leven heeft. Zijn twee vrienden willen hem een allerlaatste romance geven, om Gérards levensmotto te eren, want: liefde is beter dan het leven.

Regisseur Franse Filmdag 2022

Emmanuel Carrère | Cédric Klapisch | Claude Lelouch

Schrijvers Franse Filmdag 2022

Onbekend

Cast Franse Filmdag 2022

Juliette Binoche
Hélène Lambert | Pio Marmaï
François Civil | Sandrine Bonnaire
Gérard Darmon

Filmagenda van Franse Filmdag 2022

Franse Filmdag 2022

Wil jij weten waar Franse Filmdag 2022 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Franse Filmdag 2022 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Franse Filmdag 2022 informatie

Benieuwd waar Franse Filmdag 2022 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Franse Filmdag 2022. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Franse Filmdag 2022 al heeft ontvangen.

Franse Filmdag 2022 trailer

Benieuwd of Franse Filmdag 2022 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Franse Filmdag 2022 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Franse Filmdag 2022 kunt kijken!