Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch (2020)

Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch

120 minuten 26-10-2020
Frankrijk: pioniers van de film – Constant Hoogenbosch Frankrijk behoort zonder twijfel tot de grote pioniers van het medium film. Al in de prille begindagen komen Fransen als de broers Lumière, Georges Méliès en Alice Guy-Blaché tot hoogstandjes van filmkunst die een belangrijke basis leggen voor wat in de twintigste eeuw nog zou gaan komen. Constant Hoogenbosch gaat terug naar de begindagen van de Franse film, toont prachtige voorbeelden van vroege Franse filmwerken en plaatst deze in een cultuurhistorisch kader. Wist je bijvoorbeeld dat de in 1908 opgerichte Franse productiemaatschappij Film d'Art alles in het werk stelde om film van een plat volksvermaak te transformeren tot een elitaire kunst? En dat Alice Guy-Blaché tussen 1896 en 1906 waarschijnlijk de enige vrouwelijke filmmaker in de wereld was? kaartverkoop De kaartverkoop start vanaf 01 september 2020, vanwege de bekende 1,5 meter maatregelen zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. prijzen Vrienden van het Fraterhuis betalen € 10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt € 16,00. Prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn vanaf 01 september 2020 via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Bij de kaartverkoop is het mogelijk een vrijwillige donatie te doen i.v.m. het beperkte aantal zitplaaten. Wij stellen dit, indien redelijkerwijs mogelijk, zeer op prijs. horeca Café Foyé is in het weekend al geopend vanaf 10:00 uur parkeren & openbaar Vervoer In de parkeergarage Emmawijk en op parkeerterrein Burgemeester van Rooijensingel. Beide zijn voordeliger dan in het centrum en toch op loopafstand. Met de NS vanuit Amsterdam (68 minuten), Utrecht (51 minuten), Nijmegen (83 minuten), Enschede (67 minuten) en Groningen (57 minuten). De wandeling van NS station naar Filmtheater Fraterhuis bedraagt ongeveer 10 minuten.

Regisseur Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch

Onbekend

Schrijvers Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch

Onbekend

Cast Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch

Onbekend

Filmagenda van Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch

Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch

Wil jij weten waar Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch informatie

Benieuwd waar Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch al heeft ontvangen.

Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch trailer

Benieuwd of Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Fraterhuis Academie 2020 - Frankrijk: pioniers van de film - docent: Constant Hoogenbosch kunt kijken!