Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven (2022)

Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven

120 minuten 03-10-2022
FRATERHUIS ACADEMIE In oktober start een nieuw seizoen van de Fraterhuis Academie in Filmtheater Fraterhuis. De Fraterhuis Academie is dé plek voor liefhebbers van film & beeld. Het Fraterhuis nodigt gastdocenten uit om vanuit hun eigen expertise college te komen geven over aspecten uit de rijke film- en beeldgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Dit seizoen presenteren we het Fraterhuis Academie programma aan de hand van vier thema’s: Toekomst, Landen, Generaties en Zwolle. Zo is het mogelijk om meerdere colleges rondom hetzelfde thema te volgen. Ieder college is vanzelfsprekend ook los te volgen. zaterdag 26 november 2022 - Van minimaal tot minimal door Michiel Knaven Binnen alle kunsten zijn er bewegingen die uitgaan van het minimale. In de filmkunst is dat het minimalisme met filmmakers als Robert Bresson en Yasujiro Ozu. Maar ook Steven Spielberg gebruikte minimalistische technieken in bijvoorbeeld de film Duel. In de fotografie is het een veel gebruikte vorm die meer in de richting van abstraheren gaat. En natuurlijk is er de nul-beweging in de beeldende kunst met Jan Schoonhoven en in de muziek componisten als Steve Reich en John Adams. In dit college onderzoeken we wat dat minimale is met voorbeelden uit de film, fotografie, beeldende kunst en de muziek. Staat minimaal voor abstract? Is minimaal een manier om tot de kern door te dringen bij het creëren van een kunstwerk? Ligt de bron in Japan bij zen of in de uitspraak van Goethe: “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister."? Michiel Knaven neemt ons graag mee in deze zoektocht. Michiel Knaven is beeldend kunstenaar, fotograaf en violist. Hij verzorgt cursussen bij het Centrum voor de Fotografie in Zwolle. PRAKTISCHE INFORMATIE kaartverkoop en prijzen Vrienden van het Fraterhuis betalen € 10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt € 16,00. Prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. horeca Café Foyé van de Zwolse Theaters is in het weekend geopend vanaf 10:00 uur. parkeren & openbaar Vervoer In de parkeergarage Emmawijk en op parkeerterrein Burgemeester van Rooijensingel. Beide zijn voordeliger dan in het centrum en toch op loopafstand. Met de NS vanuit Amsterdam (68 minuten), Utrecht (51 minuten), Nijmegen (83 minuten), Enschede (67 minuten) en Groningen (57 minuten). De wandeling van NS station naar Filmtheater Fraterhuis bedraagt ongeveer 10 minuten. vooruitblik programma najaar 2022 17/12 - Sprookjes in de film door Constant Hoogenbosch

Regisseur Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven

Onbekend

Schrijvers Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven

Onbekend

Cast Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven

Onbekend

Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven

Wil jij weten waar Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven informatie

Benieuwd waar Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven al heeft ontvangen.

Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven trailer

Benieuwd of Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Fraterhuis Academie 2022: Van Minimaal tot Minimal - Michiel Knaven kunt kijken!