Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch (2024)

Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch

120 minuten 23-07-2024
FRATERHUIS ACADEMIE De Fraterhuis Academie is dé plek voor liefhebbers van film & beeld. Het Fraterhuis nodigt gastdocenten uit om vanuit hun eigen expertise een 'beeldende lezing' te komen geven over aspecten uit de rijke film- en beeldgeschiedenis en cinematografische actualiteit. zaterdag 13 juli - Constant Hoogenbosch - Yorgos Lanthimos In 2024 kun je als filmliefhebber niet meer om de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos heen. Begin dit jaar vond zijn overweldigende film Poor Things de weg naar de filmtheaters en bioscopen wereldwijd met lovende recensies en meerdere filmprijzen tot gevolg. En in juli volgt alweer de première van zijn nieuwste film Kinds of Kindness. Maar wie is Yorgos Lanthimos nu eigenlijk? En wat maakt zijn oeuvre zo verfrissend en uniek? Ter gelegenheid van de première van Kinds of Kindness en de re-release van zijn klassieker Dogtooth staat regisseur Yorgos Lanthimos centraal in de zomereditie van de Fraterhuis Academie. Huisdocent Constant Hoogenbosch neemt ons mee in de absurdistische wereld van Lanthimos - boegbeeld van de Greek Weird Wave - waar de personages verzeild raken in hun zoektocht naar macht. Als geen ander weet hij daarin ongemakkelijke en confronterende situaties te creëren die ons een spiegel voorhouden over wat het betekent om mens te zijn. PRAKTISCHE INFORMATIE kaartverkoop en prijzen Vrienden van het Fraterhuis betalen € 10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt € 16,00. Prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren. Kaarten zijn via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. horeca Café Foyé van de Zwolse Theaters is in het weekend geopend vanaf 10:00 uur. parkeren & openbaar Vervoer In de parkeergarage Emmawijk en op parkeerterrein Burgemeester van Rooijensingel. Beide zijn voordeliger dan in het centrum en toch op loopafstand. Met de NS vanuit Amsterdam (68 minuten), Utrecht (51 minuten), Nijmegen (83 minuten), Enschede (67 minuten) en Groningen (57 minuten). De wandeling van NS station naar Filmtheater Fraterhuis bedraagt ongeveer 10 minuten.

Regisseur Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch

Onbekend

Schrijvers Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch

Onbekend

Cast Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch

Onbekend

Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch

Wil jij weten waar Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch informatie

Benieuwd waar Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch al heeft ontvangen.

Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch trailer

Benieuwd of Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Fraterhuis Academie: Yorgos Lanthimos door Constant Hoogenbosch kunt kijken!