Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog (2024)

Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog

60 minuten 22-05-2024
We hebben fictie nodig om de realiteit te begrijpen. De oude Grieken wisten dit al. Zij gebruikten theater om de problemen in de samenleving aan te pakken. Dat deden ze door een stem te geven aan degenen die geen stem hadden. Ook in de 21ste eeuw kunnen we, bijvoorbeeld door middel van film, ruimte geven aan ervaringen die onderbelicht blijven. Filmmaker Johanneke Dijkstra gebruikt in haar Talk verschillende fragmenten om haar werkveld toe te lichten, waarin ze zich vooral richt op samen met anderen verhalen ontwikkelen — film als antropologie, met andere woorden. Het werk van Johanneke Dijkstra maakt dingen bespreekbaar waarover je liever niet of moeilijk spreekt. Film dient als vervoersmiddel voor over deze hobbelige wegen. Johanneke won meerdere awards met diens films. Onder de naam JONNA. maakt zij fictiefilms, documentaires en interdisciplinaire performances - altijd met een overkoepeld thema: veerkracht. Ook geeft ze les in film en filosofie aan de Kunstacademie en werkt ze sinds kort mee aan een serie voor Netflix.

Regisseur Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog

Onbekend

Schrijvers Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog

Onbekend

Cast Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog

Onbekend

Filmagenda van Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog

Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog

Wil jij weten waar Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog informatie

Benieuwd waar Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog al heeft ontvangen.

Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog trailer

Benieuwd of Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Fraterhuis Talks 5-6: Lights, Camera, Conversation: film als start van een dialoog kunt kijken!