Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? (2023)

Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal?

60 minuten 09-12-2023
Deze TALKS is geannuleerd i.v.m. ziekte van de spreker. Een alternatieve datum is nog niet bekend. Heb je al een kaartje? Voor restitutie kun je contact opnemen met secretariaat@filmtheaterfraterhuis.nl In de populaire cultuur worden we opgeroepen ‘de held in ons eigen levensverhaal te zijn’. Sterren tonen jongeren op Instagram hoe hun leven elke dag een groot avontuur is, superhelden zijn niet weg te denken van het witte doek en op LinkedIn lezen we dag in dag uit succesverhalen van onze collega’s. Tegelijkertijd neemt de mentale gezondheid af in Nederland, voelen veel mensen zich eenzaam en neerslachtig. We kunnen ons afvragen of het menselijk leven wel als heldenverhaal te begrijpen is? Wat de permanente oproep tot heldendom met het moderne zelfbeeld doet? Hoe dit de relaties met andere mensen beïnvloed? Cultuurfilosoof en filmwetenschapper Flore Lutters zal deze vragen met ons verkennen aan de hand van een rijk palet van fragmenten uit de hedendaagse populaire beeldcultuur. Daarbij staat het spanningsveld centraal tussen de verhalen die wij onszelf vertellen en de werkelijkheid van het leven zelf. Drs. Flore Lutters is docent filosofie aan De Nieuwe School en de Vrije Hogeschool en promovendus aan de Vrije Universiteit. Tevens is hij de oprichter van het platform Film en Filosofie. Daarnaast schreef hij mee aan het boek Denken in het Donker met Andrej Tarkovski (2022) en Tasterderwijs. Twaalf Jonge filosofen op zoek naar verdieping (2023).

Regisseur Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal?

Onbekend

Schrijvers Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal?

Onbekend

Cast Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal?

Onbekend

Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal?

Wil jij weten waar Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? informatie

Benieuwd waar Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal?. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? al heeft ontvangen.

Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? trailer

Benieuwd of Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Fraterhuis Talks 6-12: Is het leven een heldenverhaal? kunt kijken!