Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? (2024)

Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal?

60 minuten 24-02-2024
De eerste akte, het begin: misschien wel het meest onontkoombare onderdeel van een verhaal vertellen. In zijn Talk focust Jelle Tigchelaar zich op storytelling-elementen die in de meeste films gebruikt worden om een verhaal op gang te brengen. Wat vertellen filmmakers ons met hun openingsbeelden? Hoe zet je een hoofdpersonage neer? Straks weet je alles over the inciting incident, hét moment waarop een verhaal echt op stoom begint te raken. Dat doet Jelle aan de hand van een scala aan voorbeelden uit de filmgeschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat films tijdens de stille filmperiode vaak als een doorlopend shot werden gepresenteerd? De jaren 20 en 30 van de vorige eeuw brachten daar met de komst van de kunst van het scenarioschrijven verandering in. Met moderne voorbeelden als The Truman Show, Toy Story, Little Miss Sunshine en Barbie laat Jelle je voor altijd anders naar films kijken. Jelle Tigchelaar is regisseur en scenarist van zowel fictie als documentairefilms. Zo regisseerde hij de korte film Taakstraf en schreef hij vorig jaar het verhaal van de korte film LOS. Daarnaast is hij docent en geeft les in film en storytelling op verschillende scholen in Zwolle.

Regisseur Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal?

Onbekend

Schrijvers Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal?

Onbekend

Cast Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal?

Onbekend

Filmagenda van Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal?

Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal?

Wil jij weten waar Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? informatie

Benieuwd waar Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal?. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? al heeft ontvangen.

Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? trailer

Benieuwd of Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Fraterhuis Talks 6-3 - Storytelling: hoe begin je een goed filmverhaal? kunt kijken!