https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/83397-7f13a5548c9aa45314f5155d8ed51d795c1b867a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Free Solo (2019)

AL
Alex Honnold staat bekend als een van de meest talentvolle bergbeklimmers van zijn generatie. Hij blijft geobsedeerd door het beklimmen van de klif van El Capitan in Yosemite National Park, zonder veiligheidskabels.

Bekijk trailer

Free Solo

AL
100 minuten Documentaire 10-01-2019

Recensies Free Solo

Metacritic: 83,1
MovieMeter: 3,71
Rotten Tomatoes 97

Filmposter Free Solo

Alex Honnold staat bekend als een van de meest talentvolle bergbeklimmers van zijn generatie. Hij blijft geobsedeerd door het beklimmen van de klif van El Capitan in Yosemite National Park, zonder veiligheidskabels.

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park,… free solo. Het free solo bedwingen van El Captain is dé ultieme sportprestatie. Een waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje en het is afgelopen. Dit vereist een bepaalde mentale, bijna spirituele, staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt. Het wordt duidelijk dat Alex dit moet doen, dat hij niet anders kan, maar ook dat hij naar het sublieme reikt. Alex is een bedachtzame, grappige en bloedeerlijke jonge man met sinds kort een vaste vriendin, die duidelijk enorm worstelt met zijn passie. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Door de rotswanden free solo te beklimmen, zonder touw of enig ander hulpmiddel, bereikt hij een bepaalde focus, een staat van zijn, die voor hem alles is. Voor haar betekent het leven in het besef dat hij elk moment kan sterven.. De uiteindelijke klim is krankzinnig spannend. Zelden zal een film zoveel adrenaline oproepen. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend. Alex ontpopt zich als de klimversie van een Boeddhistische monnik. Aardse zaken zijn minder belangrijk dan zijn wens zichzelf te overstijgen. Een documentaire van mythische proporties, gefilmd door zijn vrienden, die toevallig ook de allerbeste bergfilm regisseurs van de wereld zijn.

Regisseurs Free Solo

Elizabeth Chai Vasarhelyi

Jimmy Chin

Schrijvers Free Solo

Onbekend

Cast Free Solo

Jimmy Chin
Alex Honnold
Tommy Caldwell
Cheyne Lempe

Filmagenda van Free Solo

Free Solo

Wil jij weten waar Free Solo op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Free Solo draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Free Solo informatie

Benieuwd waar Free Solo over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Free Solo. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Free Solo al heeft ontvangen.

Free Solo trailer

Benieuwd of Free Solo iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Free Solo jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Free Solo kunt kijken!