Frida

Frida

123 minuten Drama, Romantiek, Biografisch 2002
Metacritic: 61,1
MovieMeter: 3,52
Rotten Tomatoes 75
Het bewogen leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo. Op jonge leeftijd raakte ze verminkt bij een busongeval, maar ze kanaliseerde haar lichamelijke pijn en de emotionele frustratie van haar stormachtige huwelijk met de beroemde muralist Diego Rivera in een magistraal oeuvre van kleurrijke en provocerende doeken. Ze beleefde ook heel intens de politieke, artistieke en seksuele revoluties van haar tijd. Frida Kahlo en haar echtgenoot Diego Rivera, werden de meest geprezen kunstenaars uit de Mexicaanse geschiedenis.

Geregisseerd door

Julie Taymor

Schrijvers

Gregory Nava

Anna Thomas

Hayden Herrera

Clancy Sigal

Diane Lake

Cast

Alfred Molina
Salma Hayek
Mía Maestro
Amelia Zapata
Alejandro Usigli

Bioscoopagenda van Frida

Helaas draait Frida niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-2002.

Frida

Wil jij weten waar Frida op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Frida draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Frida informatie

Benieuwd waar Frida over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Frida. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Frida al heeft ontvangen.

Frida trailer

Benieuwd of Frida iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Frida jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Frida kunt kijken!