https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/137281-bb584ef7bc5d1652ad7e09894c3db9f4d70c2cad/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Frida, Viva La Vida (2021)

Frida - Viva La Vida is een fascinerend en inzichtgevend portret van een geniaal kunstenares en een bijzondere vrouw.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Frida, Viva La Vida

98 minuten 19-08-2021

Filmposter Frida, Viva La Vida

Frida - Viva La Vida is een fascinerend en inzichtgevend portret van een geniaal kunstenares en een bijzondere vrouw.

Frida Kahlo (1907-1954), de Mexicaanse kunstenares wist als geen ander haar eigen, overwegend schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Haar werk is intens en weerspiegelt de aanhoudende fysieke pijn die ze had, het verdriet over haar kinderloosheid, haar politieke betrokkenheid en haar liefdesverdriet. Na haar dood werd Frida Kahlo een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. Ze is een fenomeen en inspiratiebron voor boeken, muziek, films en mode. Maar wie was Frida in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden? In de documentaire van Giovanni Troilo neemt de Italiaanse actrice Asia Argento de kijker mee in het levensverhaal van Frida. Exclusieve interviews zoals met haar achternicht, de fotografe Cristina Kahlo, historische documenten en reconstructies maar bovenal de schilderijen van Kahlo, vertellen het verhaal. We krijgen haar meest bekende zelfportretten te zien zoals The Two Fridas 1939, The Broken Column 1944 en The Wounded Deer 1946. De wortels van de kunst die ze maakte, liggen in de traditionele 19e eeuwse schilderkunst, de Mexicaanse retablos. Maar ook werd ze beïnvloed en geïnspireerd door de kunstenaars van haar tijd – zoals Diego Rivera met wie ze bijna haar hele leven een relatie had en de Russische revolutionair Trotsky die één van haar minnaars was. Brieven en dagboeken laten twee verschillende vrouwen zien: Frida als icoon van het hedendaags feminisme en Frida de vrije, onafhankelijke artiest. Vrij, ondanks de beperkingen van haar door polio en een verkeersongeluk toegetakelde lichaam. Frida werd ondanks alles een rolmodel. Zij inspireerde kunstenaars, muzikanten en ontwerpers met haar schilderijen, geschriften en authentieke (kleding)stijl. Ze leefde haar leven vol pijn intens en vastberaden. Dit maakte haar tot een nog groter kunstenaar dan ze al was. Frida - Viva La Vida is een fascinerend en inzichtgevend portret van een geniaal kunstenares en een bijzondere vrouw.
Frida, Viva La Vida
Filmposter Filmposter Frida, Viva La Vida

Regisseur Frida, Viva La Vida

Giovanni Troilo

Schrijvers Frida, Viva La Vida

Onbekend

Cast Frida, Viva La Vida

Asia Argento
Cristina Kahlo

Filmagenda van Frida, Viva La Vida

Frida, Viva La Vida

Wil jij weten waar Frida, Viva La Vida op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Frida, Viva La Vida draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Frida, Viva La Vida informatie

Benieuwd waar Frida, Viva La Vida over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Frida, Viva La Vida. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Frida, Viva La Vida al heeft ontvangen.

Frida, Viva La Vida trailer

Benieuwd of Frida, Viva La Vida iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Frida, Viva La Vida jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Frida, Viva La Vida kunt kijken!