Friday the 13th

Friday the 13th

95 minuten Horror, Mysterie, Thriller 1980
Metacritic: 22,1
MovieMeter: 3,17
Rotten Tomatoes 62
Camp 'Crystal Lake' is al meer dan twintig jaar verlaten, ten gevolge van een aantal afschuwelijke moorden, die daar gepleegd zijn én die onopgelost gebleven zijn. Een jonge man heeft het land gekocht met de bedoeling het kamp te heropenen, en huurt zeven jonge mensen om hem met de voorbereiding te helpen. Een plaatselijke religieuze fanaticus jaagt ze allemaal de stuipen op het lijf, wanneer ze hem verscholen in de provisie-kamer aantreffen. Hij waarschuwt hen dat er een 'doodsvloek' op het kamp rust en vlucht dan weg. Ongezien waart een sinistere zwerver rond... op zoek naar bloed.

Geregisseerd door

Sean S. Cunningham

Schrijvers

Victor Miller

Cast

Kevin Bacon
Betsy Palmer
Adrienne King
Jeannine Taylor
Robbi Morgan

Alternatieve titels

Friday The 13th

Friday the 13th

Bioscoopagenda van Friday the 13th

Helaas draait Friday the 13th niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-1980.

Friday the 13th

Wil jij weten waar Friday the 13th op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Friday the 13th draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Friday the 13th informatie

Benieuwd waar Friday the 13th over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Friday the 13th. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Friday the 13th al heeft ontvangen.

Friday the 13th trailer

Benieuwd of Friday the 13th iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Friday the 13th jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Friday the 13th kunt kijken!