https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/177006-77478b7e712767f4abf90473a5f5740e46f0b947/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Gagarine (2021)

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Gagarine

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
95 minuten 04-11-2021

Filmposter Gagarine

Gagarine is een intrigerend drama met een magisch realistisch randje. Gebaseerd op, en gefilmd in samenwerking met, de bewoners van het inmiddels gesloopte Cité Gagarine in Parijs, vertelt de film het verhaal van een gemeenschap die haar thuis verliest, maar verbonden blijft in solidariteit. Youri, 16 jaar, is opgegroeid in Cité Gagarine, de enorme rode bakstenen woonwijk van Ivry-sur-Seine, aan de buitenste rand van Parijs. Hij droomt ervan om ruimtevaarder te worden. Wanneer hij hoort dat Gagarine met de sloop wordt bedreigd, besluit Youri in verzet te komen. Met de hulp van Diana (Lyna Khoudri, The French Dispatch), Houssam (Jamil McCraven, Nocturama) en de andere inwoners probeert hij de sloop tegen te houden en daarmee zijn ‘ruimteschip’ te redden. Regisseurs Fanny Liatard en Jérémy Trouilh richten met hun film een monument op voor Gagarine, haar bewoners en hun idealen. Inmiddels is de sloop een feit. Hoofdrolspeler Alséni Bathily maakt van Youri een introverte dromer die niet te stoppen is. GAGARINE werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes en Movies That Matter.

Regisseurs Gagarine

Jérémy Trouilh

Fanny Liatard

Fanny Liatard & Jeremy Trouilh

Schrijvers Gagarine

Onbekend

Cast Gagarine

Finnegan Oldfield
Jamil McCraven
Lyna Khoudri
Alséni Bathily

Filmagenda van Gagarine

Gagarine

Wil jij weten waar Gagarine op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Gagarine draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Gagarine informatie

Benieuwd waar Gagarine over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Gagarine. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Gagarine al heeft ontvangen.

Gagarine trailer

Benieuwd of Gagarine iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Gagarine jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Gagarine kunt kijken!