Gimme Shelter (re-release) (2024)

12

Gimme Shelter (re-release)

12
91 minuten 18-04-2024

Filmposter Gimme Shelter (re-release)

Deze documentaire uit 1970 volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Francisco’s Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde ‘Love Generation’ en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in première op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.
Filmposter Filmposter Gimme Shelter (re-release)

Regisseurs Gimme Shelter (re-release)

Albert Maysles

David Maysles

Charlotte Zwerin

Schrijvers Gimme Shelter (re-release)

Onbekend

Cast Gimme Shelter (re-release)

Onbekend

Gimme Shelter (re-release)

Wil jij weten waar Gimme Shelter (re-release) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Gimme Shelter (re-release) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Gimme Shelter (re-release) informatie

Benieuwd waar Gimme Shelter (re-release) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Gimme Shelter (re-release). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Gimme Shelter (re-release) al heeft ontvangen.

Gimme Shelter (re-release) trailer

Benieuwd of Gimme Shelter (re-release) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Gimme Shelter (re-release) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Gimme Shelter (re-release) kunt kijken!