https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/157231-922b111cdcc9edd664c0276fb3cf563e55a90920/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

God Exists, Her Name Is Petrunya (2020)

12
Dit bijtende sociaal commentaar daagt op hilarische wijze het patriarchaat uit, won de Lux-prijs van het Europees Parlement (Beste Europese film van 2019) en werd geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

God Exists, Her Name Is Petrunya

12
100 minuten Drama 23-07-2020

Recensies God Exists, Her Name Is Petrunya

Metacritic: 49,1
MovieMeter: 3,5
Rotten Tomatoes 77

Filmposter God Exists, Her Name Is Petrunya

Dit bijtende sociaal commentaar daagt op hilarische wijze het patriarchaat uit, won de Lux-prijs van het Europees Parlement (Beste Europese film van 2019) en werd geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale.

In deze satire duikt een Macedonische vrouw naar een kruisbeeld dat door een priester in de rivier is gegooid - een ritueel dat alleen bestemd is voor mannen. In de chaos die ontstaat trotseert ze de ruziënde mannen. Dit bijtende sociaal commentaar daagt op hilarische wijze het patriarchaat uit, en won de Lux-prijs van het Europees Parlement: Beste Europese film van 2019. Ook werd de film geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale. De 32-jarige Petrunya (nieuwkomer Zorica Nusheva) is werkloos en woont nog bij haar dominante ouders. Na een mislukt sollicitatiegesprek waarbij een slonzige manager seksuele avances maakt, wordt ze plotseling omringd door een groep halfnaakte mannen. De plaatselijke priester gooit elk jaar in januari een houten kruis in de rivier en honderden mannen duiken er achteraan. Geluk en welvaart zijn gegarandeerd voor de man die het kruis te pakken krijgt. Dit Macedonische religieuze ritueel is alleen bestemd voor mannen. Deze keer duikt Petrunya in een opwelling het water in en slaagt erin het kruis te bemachtigen. Haar concurrenten zijn woedend – hoe durft een vrouw deel te nemen aan hun ritueel? De hel breekt los, maar Petrunya houdt zich staande. Ze won haar kruis en zal het niet opgeven. Teona Strugar Mitevska liet zich inspireren door een vergelijkbaar en waargebeurd incident waar ze zich vreselijk kwaad om maakte. Haar bijtende sociaal commentaar neemt vaak hilarische vormen aan, met een glansrol voor de vrouw die de door mannen gedomineerde kerk uitdaagt en zich niet laat onderwerpen.

Regisseur God Exists, Her Name Is Petrunya

Teona Strugar Mitevska

Schrijvers God Exists, Her Name Is Petrunya

Teona Strugar Mitevska

Elma Tataragic

Cast God Exists, Her Name Is Petrunya

Labina Mitevska
Stefan Vujisic
Zorica Nusheva
Suad Begovski

Alternatieve titels

God Exists, Her Name Is Petrunya

Gospod postoi, imeto i' e Petrunija

Filmagenda van God Exists, Her Name Is Petrunya

God Exists, Her Name Is Petrunya

Wil jij weten waar God Exists, Her Name Is Petrunya op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar God Exists, Her Name Is Petrunya draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

God Exists, Her Name Is Petrunya informatie

Benieuwd waar God Exists, Her Name Is Petrunya over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over God Exists, Her Name Is Petrunya. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies God Exists, Her Name Is Petrunya al heeft ontvangen.

God Exists, Her Name Is Petrunya trailer

Benieuwd of God Exists, Her Name Is Petrunya iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de God Exists, Her Name Is Petrunya jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij God Exists, Her Name Is Petrunya kunt kijken!