https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/182716-41e6ad71aa71ea4e87cec92157ff4893d52a7bc5/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Green Knight (2021)

16 Geweld Grof taalgebruik
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

The Green Knight

16 Geweld Grof taalgebruik
130 minuten 05-08-2021

Filmposter The Green Knight

Sir Gawain wordt door Koning Arthur op pad gestuurd om de confrontatie aan te gaan met The Green Knight, een monsterlijke, smaragdgroene ridder die al menig held op de knieën dwong. Om dat te kunnen doen, moet hij verschillende obstakels overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen. Zo wordt het avontuur nog crucialer voor de jonge Gawain om zichzelf te bewijzen, de eer van zijn familie hoog te houden en zijn plaats tussen de andere ridders van de ronde tafel definitief te verdienen. Voor zijn opvolger van The Old Man & The Gun maakt David Lowery een hele ommekeer in genre en onderwerp. The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoud Engels ridderroman. De hoofdrol is weggelegd voor Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire), die opnieuw een bekend personage uit de klassieke literatuur speelt. Hij wordt bijgestaan door onder anderen Alicia Vikander, Joel Edgerton en Barry Keoghan.
The Green Knight The Green Knight The Green Knight The Green Knight
Filmposter Filmposter The Green Knight

Regisseur The Green Knight

David Lowery

Schrijvers The Green Knight

David Lowery

Cast The Green Knight

Joel Edgerton
Sean Harris
Kate Dickie
Dev Patel
Alicia Vikander
Ralph Ineson
Barry Keoghan

Filmagenda van The Green Knight

The Green Knight

Wil jij weten waar The Green Knight op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Green Knight draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Green Knight informatie

Benieuwd waar The Green Knight over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Green Knight. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Green Knight al heeft ontvangen.

The Green Knight trailer

Benieuwd of The Green Knight iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Green Knight jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Green Knight kunt kijken!