https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/163987-e94a1b0cb25d9395a1deeeaa8043bf37311b12f0/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Gunda (2021)

AL
Een hartveroverende en onvergetelijke film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen 12 biggen grootbrengt.

Gunda

AL
93 minuten 17-06-2021

Recensies Gunda

Filmposter Gunda

Een hartveroverende en onvergetelijke film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen 12 biggen grootbrengt.

Een hartveroverende en onvergetelijke film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen 12 biggen grootbrengt. In het mooiste zwart-wit gefilmd, met alleen de geluiden van de dieren zelf en hun omgeving, worden Gunda en haar biggen, wat koeien en een eenbenige kip, liefdevol en glorieus in beeld gebracht; extreem vertederend en hartverscheurend tegelijkertijd. Als vierjarige had Victor Kossakovsky een tijd lang een biggetje als zijn beste vriend. Het werd de bron voor zijn allereerste filmidee; een film over boerderijdieren, met een varken in de hoofdrol. Maar, terwijl hij uitgroeide tot een van de beroemdste documentaire regisseurs van de wereld, kreeg hij deze film maar niet van de grond. Tot na een kwart eeuw, de tijd eindelijk rijp bleek te zijn. In zijn zoektocht naar de ”Meryl Streep” onder de varkens vond hij Gunda. Hij zag het meteen: “Zij is zo krachtig in haar gezicht”. Haar volgen we terwijl zij biggen krijgt, ze verzorgt en opvoedt, ze uitfoetert als ze te lang klieren of de achterblijver weer liefdevol naar de groep duwt. Het is wonderbaarlijk meeslepend om te zien hoe de biggen opgroeien, hun omgeving onderzoeken en steeds volwassener worden. Het magnifieke camerawerk draagt daar enorm aan bij. Het zwartwit geeft het gras, de bloemen, de kippen en de varkens een diepte en intensiteit die je nog meer laten opgaan in alle belevenissen en ontdekkingen. Een unieke film, die sinds de première op filmfestival Berlijn een ware zegetocht maakt en Joaquin Phoenix en Paul Thomas Anderson als grootste fans heeft.

Regisseur Gunda

Viktor Kosakovskiy

Schrijvers Gunda

Ainara Vera

Viktor Kosakovskiy

Cast Gunda

Onbekend

Filmagenda van Gunda

Gunda

Wil jij weten waar Gunda op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Gunda draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Gunda informatie

Benieuwd waar Gunda over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Gunda. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Gunda al heeft ontvangen.

Gunda trailer

Benieuwd of Gunda iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Gunda jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Gunda kunt kijken!