https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/180551-20f7838cd8594d0ac649f5ebaf73f2aed56851a2/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Flowers of Shanghai (2021)

16
Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880 in schitterend gefilmde beelden, de destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Flowers of Shanghai

16
113 minuten Drama 24-06-2021

Recensies Flowers of Shanghai

MovieMeter: 3,56
Rotten Tomatoes 90

Filmposter Flowers of Shanghai

Hou Hsiao-hsien tekende in 1998 het innerlijke leven van vijf prostituees in Shanghai rond 1880 in schitterend gefilmde beelden, de destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.

Tony Leung en andere sterren uit de Aziatische film spelen de hoofdrollen in deze historische vertelling over het leven in de door de Britten beheerde bordelen van het laat 19-eeuwse Shanghai. Ambtenaar Wang (Tony Leung) breng er vele uren door en beziet het sociale leven in de van de buitenwereld afgesloten huizen. De prostituees vinden er beschermers, er worden huwelijken gesloten, zaken gedaan en de opiumpijp gaat rond. Flowers of Shanghai is een visueel overrompelende studie van een beroepsgroep ten tijde van de Qíng-dynastie. De regisseur schildert de emoties van de prostituees subtiel, zonder veel woorden, en benadrukt hun isolement door een precieze mise-en-scène: de camera beweegt zich steeds heel langzaam van de ene kant van de kamer naar de andere en weer terug. Al direct na de wereldpremière wilde Eye – toen NFM/IAF – Flowers of Shanghai in distributie nemen. Door rechtenissues ging de release niet door en was de film slechts eenmalig te zien op het IFFR (1999). Meer dan twintig jaar later werd de film digitaal gerestaureerd en kon Eye alsnog een distributieovereenkomst sluiten. Met recht Previously Unreleased dus, deze fraaie period piece met mooie kostuums, prachtige maskers en schitterende decors. De destijds voor de competitie van Cannes geselecteerde film is nu in volle gerestaureerde glorie te zien.

Regisseurs Flowers of Shanghai

Hsiao-Hsien Hou

Hou Hsiao-hsien

Schrijvers Flowers of Shanghai

Eileen Chang

T'ien-wen Chu

Bangqing Han

Cast Flowers of Shanghai

Annie Shizuka Inoh
Michiko Hada
Shuan Fang
Tony Chiu-Wai Leung
Michelle Reis
Carina Lau
Tony Leung Chiu Wai

Alternatieve titels

Flowers of Shanghai

Haishang hua

Filmagenda van Flowers of Shanghai

Flowers of Shanghai

Wil jij weten waar Flowers of Shanghai op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Flowers of Shanghai draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Flowers of Shanghai informatie

Benieuwd waar Flowers of Shanghai over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Flowers of Shanghai. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Flowers of Shanghai al heeft ontvangen.

Flowers of Shanghai trailer

Benieuwd of Flowers of Shanghai iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Flowers of Shanghai jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Flowers of Shanghai kunt kijken!