https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/170098-972089244ba380159d407c8f0d767500fa26bc60/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Hermitage The Power of Art (2021)

AL
Hermitage – The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie.

Bekijk trailer

Hermitage The Power of Art

AL
88 minuten 23-09-2021

Recensies Hermitage The Power of Art

Filmposter Hermitage The Power of Art

Hermitage – The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie.

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken. Hermitage – The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. Over de stichter van de stad Peter de Grote en zijn liefde voor de Hollandse meesters, de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd, de overwinning van de Russische keizer Alexander I op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu. De film toont de schoonheid en kleurenpracht van de stad - overdag en bij nacht. Beroemde plaatsen vol herinneringen aan muziek, poëzie en literatuur. De lange straat Nevski Prospekt, de bruggen en het water, de beelden van Poesjkin en Catharina de Grote en de huizen van de adel die uitkijken over de rivier. Een gebied waar de geest rondwaart van literaire grootheden als Dostojevski, Gogol en Nabokoven waar de muziek te horen is van componisten als Glinka, Prokofjev en Tsjaikovski. Hermitage - The Power of Art is gemaakt door Michele Mally in nauwe samenwerking met de organisatie achter De Hermitage in Sint-Petersburg. De bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) gidst de toeschouwer langs het magnifieke interieur met kunst van Europese meesters als Leonardo da Vinci, Rafaël, Van Eyck, Rubens en Rembrandt, door het winterpaleis, het theater, langs de Loggia van Rafaël, de portrettengalerij van oorlogshelden en de allergrootste Matisse collectie ter wereld.

Regisseur Hermitage The Power of Art

Michele Mally

Schrijvers Hermitage The Power of Art

Onbekend

Cast Hermitage The Power of Art

Toni Servillo

Alternatieve titels

Ermitage. Il Potere dell'Arte

Hermitage The Power of Art

Hermitage The Power of Art

Wil jij weten waar Hermitage The Power of Art op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Hermitage The Power of Art draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Hermitage The Power of Art informatie

Benieuwd waar Hermitage The Power of Art over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Hermitage The Power of Art. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Hermitage The Power of Art al heeft ontvangen.

Hermitage The Power of Art trailer

Benieuwd of Hermitage The Power of Art iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Hermitage The Power of Art jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Hermitage The Power of Art kunt kijken!