https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/198552-a9ae2784f7fb0ac80dee93c5afa5b312a823bc7e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Herr Bachmann und seine klasse (2021)

AL
Dieter Bachman is zo’n docent die je zelf had willen hebben. Met zijn beanie en AC/DC shirt ziet hij er eerder uit als een rocker dan als een leraar.

Herr Bachmann und seine klasse

AL
217 minuten 25-11-2021

Filmposter Herr Bachmann und seine klasse

Dieter Bachman is zo’n docent die je zelf had willen hebben. Met zijn beanie en AC/DC shirt ziet hij er eerder uit als een rocker dan als een leraar.

In Stadtallendorf, een Duitse stad met een complexe geschiedenis van zowel het buitensluiten als het integreren van buitenlanders, probeert de onorthodoxe leraar Dieter Bachmann zijn leerlingen thuis te laten voelen. De leerlingen, allemaal tussen de twaalf en veertien jaar oud, komen uit negen verschillende landen; sommigen beheersen de Duitse taal nog niet. Op de rand van zijn pensioen wil Bachmann deze burgers-in-wording inspireren en met een gevoel van nieuwsgierigheid naar een breed scala aan beroepen, onderwerpen, culturen en meningen de wereld in sturen. Bachmann biedt zijn leerlingen zicht op een betere toekomst, maar leert ze ook hoe gecompliceerd de relatie met buitenlanders is geweest in de stad. Bachmann ziet er met zijn beanie en AC/DC shirt eerder uit als een hippie of een rock 'n roller dan als een normale basisschoolleraar. En af en toe speelt hij ook een deuntje om een punt over te brengen, met teksten die hij zelf bedenkt. Maar het is vooral ook de individuele betrokkenheid van de leraar die de eigenwaarde van zijn leerlingen versterkt. Hij is net zo eerlijk over zijn eigen leven, als hij van hen verwacht. De documentaire is een inspirerend bewijs dat de juiste leraar op het juiste moment, een van de grootste geschenken van het leven kan zijn. Maria Speth is schrijver, regisseur en producent van meerdere films en documentaires. Haar debuutfilm THE DAYS BETWEEN ging in première op het IFFR in 2001, waar het de VPRO Tiger Award won. In 2009 richtte ze haar eigen productiebedrijf Madonnen Film op, daar produceerde ze haar eerste documentaire 9 LIVES, waar ze een DEFA Foundation Award mee won. Haar feature DAUGHTERS ging in première in 2014 op de Berlinale en werd ook in de bioscopen in Duitsland uitgebracht. HERR BACHMANN UND SEINE KLASSE is het achtste project van Speth en haar tweede documentaire.

Bekijk het aanbod van Herr Bachmann und seine klasse

Herr Bachmann und seine klasse
Filmposter Filmposter Herr Bachmann und seine klasse

Regisseur Herr Bachmann und seine klasse

Maria Speth

Schrijvers Herr Bachmann und seine klasse

Onbekend

Cast Herr Bachmann und seine klasse

Dieter Bachmann
Aynur Bal
Önder Cavdar

Herr Bachmann und seine klasse

Wil jij weten waar Herr Bachmann und seine klasse op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Herr Bachmann und seine klasse draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Herr Bachmann und seine klasse informatie

Benieuwd waar Herr Bachmann und seine klasse over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Herr Bachmann und seine klasse. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Herr Bachmann und seine klasse al heeft ontvangen.

Herr Bachmann und seine klasse trailer

Benieuwd of Herr Bachmann und seine klasse iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Herr Bachmann und seine klasse jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Herr Bachmann und seine klasse kunt kijken!