HERWINNEN DOOR WERKEN

HERWINNEN DOOR WERKEN

75 minuten 28-03-2020

Recensies HERWINNEN DOOR WERKEN

Op veler verzoek herhaald! In samenwerking met het Deventer Stadsarchief vertonen we de film Herwinnen door Werken, met kleurenbeelden die in de zomer van 1945 door de in Deventer woonachtige fotograaf en cineast Alex Roosdorp en zijn vrouw werden gemaakt. Deze ‘teruggevonden’ film is voor het eerst in Deventer voor het grote publiek te zien. Het Stadsarchief verzorgt de inleiding op het unieke materiaal. Voor de film Herwinnen door Werken reisden Roosdorp en zijn vrouw Marie per fiets honderden kilometers door het pas bevrijde Nederland. In de zomer van 1945 maakten zij opnamen van Deventer, Arnhem, Walcheren, de Wieringermeer, Rotterdam en Scheveningen. De twee filmden in kleur – zeldzaam in die dagen – en maakten ongecensureerde opnamen van het door oorlog verwoeste Nederland, de eerste herstelwerkzaamheden en de armoede. Te zien zijn kapotgeschoten steden, vernielde infrastructuur en verdronken land. Ook hadden de twee oog voor het dagelijks leven dat in het bevrijde Nederland weer op gang kwam. Het zijn unieke beelden die destijds slechts door een handjevol mensen gezien zijn. Medewerkers van EYE deden een bijzondere vondst in de kluizen toen de kleurenfilm Herwinnen door Werken opdook. De documentaire-opnamen dateren van 1945, direct na de bevrijding van Deventer. Drs. Annelien Keen, beheerder van de historische beeldcollectie van het Deventer Stadsarchief, verzorgt voorafgaand aan alle voorstellingen een lezing van 20 minuten over Alex Roosdorp en zijn werk. Zij laat daarbij ook uniek beeldmateriaal zien, afkomstig uit de fotocollectie bij de film. Onder voorbehoud voorziet Dirk Staat, conservator Public History bij het Nationaal Militair Museum in Soest, de voorstellingen op 9 en 16 november van live commentaar. Let op: bij deze film zit geen geluid.

Regisseur HERWINNEN DOOR WERKEN

Onbekend

Schrijvers HERWINNEN DOOR WERKEN

Onbekend

Cast HERWINNEN DOOR WERKEN

Onbekend

Bioscoopagenda van HERWINNEN DOOR WERKEN

Helaas draait HERWINNEN DOOR WERKEN niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 28-03-2020.

HERWINNEN DOOR WERKEN

Wil jij weten waar HERWINNEN DOOR WERKEN op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar HERWINNEN DOOR WERKEN draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

HERWINNEN DOOR WERKEN informatie

Benieuwd waar HERWINNEN DOOR WERKEN over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over HERWINNEN DOOR WERKEN. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies HERWINNEN DOOR WERKEN al heeft ontvangen.

HERWINNEN DOOR WERKEN trailer

Benieuwd of HERWINNEN DOOR WERKEN iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de HERWINNEN DOOR WERKEN jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij HERWINNEN DOOR WERKEN kunt kijken!