Het Atelier: Portret van Hella (2023)

Het Atelier: Portret van Hella

80 minuten 30-03-2023
Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft Hella al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht. Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context. In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven. Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Met korte voorfilm: Die ene (Freek de Jonge en Sylvester Zwaneveld)

Regisseur Het Atelier: Portret van Hella

Onbekend

Schrijvers Het Atelier: Portret van Hella

Onbekend

Cast Het Atelier: Portret van Hella

Onbekend

Filmagenda van Het Atelier: Portret van Hella

Het Atelier: Portret van Hella

Wil jij weten waar Het Atelier: Portret van Hella op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Het Atelier: Portret van Hella draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Het Atelier: Portret van Hella informatie

Benieuwd waar Het Atelier: Portret van Hella over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Het Atelier: Portret van Hella. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Het Atelier: Portret van Hella al heeft ontvangen.

Het Atelier: Portret van Hella trailer

Benieuwd of Het Atelier: Portret van Hella iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Het Atelier: Portret van Hella jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Het Atelier: Portret van Hella kunt kijken!