https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/180864-dc182d3011dcef8b8258c8bd782c37beea34c5da/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

De ApenPrins (2021)

6 Angst Geweld

De ApenPrins

6 Angst Geweld
77 minuten 07-07-2021

Filmposter De ApenPrins

Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige, vreemde stad, waar iedereen gelooft dat zij de enige bewoners op aarde zijn. Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand. Hij komt van ver over zee, uit het machtige rijk Laankos. Tom ontdekt hem en brengt hem naar huis. Professor Abervrach probeert met de komst van de apenprins de andere wetenschappers ervan te overtuigen dat er meer is dan de stenen stad waar zij wonen. Niemand wil hem echter geloven en de anderen willen koste wat het kost hun eigen denkbeelden in stand houden. De prins loopt groot gevaar. Ondertussen rukt het bos op en overwoekert het de stad. Ruim twintig jaar na A Monkey’s Tale en vijf jaar na Louise en Hiver verschijnt een nieuw meesterwerk van de veel bekroonde regisseur Jean-François Laguionie (1939). Samen met regisseur Xavier Picard (1962) creëerde hij een even prachtige als grappige en intelligente film voor jong en oud, met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl. Een doordacht verhaal dat stemt tot nadenken, zonder moraliserend te zijn. Over de omgang met natuur, cultuur en andere soortgenoten, over beschaving en de vraag hoe je een samenleving een welkome plek maakt voor iedereen.

Bekijk het aanbod van De ApenPrins

Regisseurs De ApenPrins

Jean-François Laguionie

Xavier Picard

Schrijvers De ApenPrins

Onbekend

Cast De ApenPrins

Thomas Sagols
Enrico Di Giovanni
Gabriel Le Doze

Alternatieve titels

Het avontuur van de Apenprins

De ApenPrins

Filmagenda van De ApenPrins

De ApenPrins

Wil jij weten waar De ApenPrins op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar De ApenPrins draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

De ApenPrins informatie

Benieuwd waar De ApenPrins over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over De ApenPrins. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies De ApenPrins al heeft ontvangen.

De ApenPrins trailer

Benieuwd of De ApenPrins iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de De ApenPrins jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij De ApenPrins kunt kijken!