Het Dante-project

Het Dante-project

Dantes Goddelijke Komedie is een epische reis door het hiernamaals en voert het publiek langs het huiveringwekkende drama van de hel (Inferno), de lyrische mystiek van pelgrims op bij het Vagevuur (de louteringsberg ofwel het purgatorium) en de oogverblindende sferen in het paradijs met hun eindeloze configuraties van licht. Dante liet zich voor dit gedicht inspireren door zijn eigen ballingschap en volgde zijn spirituele ontwikkeling van crisis tot openbaring onder begeleiding van zijn literaire held Vergilius en zijn verloren liefde Beatrice . In dit nieuwe stuk werkt de vaste choreograaf van The Royal Ballet Wayne McGregor samen met een bekroond team – componist Thomas Adès, beeldend kunstenaar Tacita Dean, lichtontwerper Lucy Carter en dramaturg Uzma Hameed – om ons dichter bij Dante en zijn uitzonderlijke wereldbeeld te brengen. Entree € 20,00, inclusief koffie of thee.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Het Dante-project

Helaas draait Het Dante-project niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 17-01-2020.

Het Dante-project

Wil jij weten waar Het Dante-project op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Het Dante-project draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Het Dante-project informatie

Benieuwd waar Het Dante-project over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Het Dante-project. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Het Dante-project al heeft ontvangen.

Het Dante-project trailer

Benieuwd of Het Dante-project iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Het Dante-project jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Het Dante-project kunt kijken!