Het vermoorde theater

Het vermoorde theater

58 minuten 19-09-2019
In een van de roerigste periodes uit de Russische geschiedenis, opende het Joodse Gosset Theater in 1921 in Moskou zijn deuren. Het groeide binnen korte tijd uit tot een trefpunt van Joodse schrijvers, kunstenaars en theatermakers. Een van de belangrijkste figuren was kunstenaar Marc Chagall die niet alleen kostuums en decors ontwierp, maar ook het interieur van het theater beschilderde. Na een bloeiperiode viel het theater in de loop de jaren in ongenade bij het stalinistische bewind dat het culturele leven in de Sovjet-Unie volledig onder zijn controle bracht. Schrijvers en acteurs werden terechtgesteld op beschuldiging van hoogverraad en zo werd, samen met hen, het theater 'vermoord'. Het sloot in 1949 voorgoed zijn deuren.

Geregisseerd door

Frans Weisz

Schrijvers

Onbekend

Cast

Vincent van der Valk

Bioscoopagenda van Het vermoorde theater

Helaas draait Het vermoorde theater niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 19-09-2019.

Het vermoorde theater

Wil jij weten waar Het vermoorde theater op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Het vermoorde theater draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Het vermoorde theater informatie

Benieuwd waar Het vermoorde theater over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Het vermoorde theater. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Het vermoorde theater al heeft ontvangen.

Het vermoorde theater trailer

Benieuwd of Het vermoorde theater iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Het vermoorde theater jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Het vermoorde theater kunt kijken!