Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz (2020)

Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz

05-08-2020
Eenmalige vertoning van de documentaire Het vermoorde theater. Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Frans Weisz. In een van de roerigste periodes uit de Russische geschiedenis, opende het Joodse Gosset Theater in 1921 in Moskou zijn deuren. Het groeide binnen korte tijd uit tot een trefpunt van Joodse schrijvers, kunstenaars en theatermakers. Een van de belangrijkste figuren was kunstenaar Marc Chagall die niet alleen kostuums en decors ontwierp, maar ook het interieur van het theater beschilderde. Na een bloeiperiode viel het theater in de loop de jaren in ongenade bij het stalinistische bewind dat het culturele leven in de Sovjet-Unie volledig onder zijn controle bracht. Schrijvers en acteurs werden terechtgesteld op beschuldiging van hoogverraad en zo werd, samen met hen, het theater 'vermoord'. Het sloot in 1949 voorgoed zijn deuren.

Regisseur Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz

Frans Weisz

Schrijvers Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz

Onbekend

Cast Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz

Onbekend

Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz

Wil jij weten waar Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz informatie

Benieuwd waar Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz al heeft ontvangen.

Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz trailer

Benieuwd of Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Het vermoorde theater + Q&A Frans Weisz kunt kijken!