Het Vierde Geschenk: The Movie (2021)

Het Vierde Geschenk: The Movie

30 minuten 14-06-2021
‘Het Vierde Geschenk: The Movie’ is een korte speelfilm van een halfuur. Zowel de inhoud als de totstandkoming zijn bijzonder. ‘The Movie’ vertelt een puur Tilburgs verhaal. Het Vierde Geschenk is een unieke vorm van solidariteit. Kinderen stellen speelgoed ter beschikking aan leeftijdgenootjes die in armoede leven. Dat zijn er circa 7.000 in Tilburg. Een zeer zichtbaar onderdeel van deze actie is de jaarlijkse intocht van de Drie Koningen. Ze trekken rond 6 januari door de binnenstad van Tilburg. Als gevolg van corona gaat dat begin 2021 niet door. Maandenlang werkten tientallen vrijwilligers aan een alternatief. Maar ook dat moest worden afgelast. Dit alternatief bestond uit tien podia met verhalenvertellers en ander vermaak uit de multiculturele Tilburgse samenleving. Samen vertelden de vertellers het verhaal van Het Vierde Geschenk. Dit concept is met een scripts van de Tilburgse schrijver en dichter JACE van de Ven omgezet in een film. De ervaren amateurspelers zijn begeleid door regisseuse Anny Ketelaars uit Goirle. De film is gedraaid door Stijn van der Loo uit Haaren. Hij maakt onder meer films voor Philharmonie Zuid-Nederland en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In de film gaan de Drie Koningen in Tilburg een ster achterna. Er zitten veel herkenbare situaties van locaties in en typisch Tilburgse eigenheden en sentimenten. De Drie Koningen gaan op zoek naar Het Vierde Geschenk en vinden uiteindelijk een pasgeboren kind, symbool voor het universele goede waar alle mensen naar streven

Regisseur Het Vierde Geschenk: The Movie

Onbekend

Schrijvers Het Vierde Geschenk: The Movie

Onbekend

Cast Het Vierde Geschenk: The Movie

Onbekend

Filmagenda van Het Vierde Geschenk: The Movie

Het Vierde Geschenk: The Movie

Wil jij weten waar Het Vierde Geschenk: The Movie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Het Vierde Geschenk: The Movie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Het Vierde Geschenk: The Movie informatie

Benieuwd waar Het Vierde Geschenk: The Movie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Het Vierde Geschenk: The Movie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Het Vierde Geschenk: The Movie al heeft ontvangen.

Het Vierde Geschenk: The Movie trailer

Benieuwd of Het Vierde Geschenk: The Movie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Het Vierde Geschenk: The Movie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Het Vierde Geschenk: The Movie kunt kijken!