Het Wilde belgie (2023)

Het Wilde belgie

87 minuten 11-12-2023
België is een land waar er geen plaats meer lijkt te zijn voor wilde natuur. Een plek op aarde, die tot een van de meest dichtbevolkte regio’s behoort waarbinnen een groot deel ook nog is verhard en geasfalteerd. Een gebied dat soms kampt met droogte en dan weer het water niet aankan dat uit de lucht komt vallen. En toch is die wilde natuur er wel degelijk: veranderend, zich aanpassend aan het klimaat binnen de beperkte ruimte naast de mens. Het zijn dieren, die tegen alle verwachtingen in overleven… Het zijn vindingrijke dieren, de alleseters, de aanpassers en de vechters, de rebellen wiens wil om te overleven wint. Dit is het verhaal van de overwinnaars. Wie aan winnaars denkt denkt ook aan verliezers en er zijn wel degelijk dieren die het misschien in de toekomst niet meer zullen halen. Onze wereld is aan het veranderen: exotische soorten nemen vijvers over, anderen passen hun dieet aan, gedrag verandert naarmate de wereld om hen heen verandert. En dat wekt verwondering. Verhalen uit een microkosmos van kleine helden (mieren), van gewiekste opportunisten (vossen in de stad) en sluwe alleseters (kraaien). En dan zijn er nog die prachtige zeldzame soorten, dieren en planten die je nooit in dit België zou verwachten en die toch een manier hebben gevonden om er te blijven bestaan. In een mozaïek van verhalen over het overleven, krijgt de kijker een beeld van de natuur die leeft rondom, onder of juist bewust verscholen voor het meest dominante dier van allemaal: de mens. We trakteren de kijker op het visuele spektakel van de Belgische natuur in al haar schoonheid, maar gaan de nabijheid van de mens niet uit de weg. De padden zullen wel degelijk een straat moeten oversteken. Hazen rennen over akkers in hun paringsritueel terwijl achter hen de windmolens draaien. Kraaien gebruiken een verkeerslicht en voorbijrijdende wagens om hun harde noten te kraken. Het gevecht om te overleven is soms subtiel en kan zelfs binnen een soort plaatsvinden. Het vechten om het meest vruchtbare vrouwtje om zo het nageslacht te verzekeren van de eigen bloedlijn. Het is die kracht die alle soorten verbindt. De onstuitbare wil om te overleven, hoe groot de weerstand of hoe klein de kans op slagen soms ook mag zijn. Survival of the fittest, in zijn mooiste, gruwelijkste en meest fascinerende wijze.

Regisseur Het Wilde belgie

Onbekend

Schrijvers Het Wilde belgie

Onbekend

Cast Het Wilde belgie

Onbekend

Het Wilde belgie

Wil jij weten waar Het Wilde belgie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Het Wilde belgie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Het Wilde belgie informatie

Benieuwd waar Het Wilde belgie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Het Wilde belgie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Het Wilde belgie al heeft ontvangen.

Het Wilde belgie trailer

Benieuwd of Het Wilde belgie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Het Wilde belgie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Het Wilde belgie kunt kijken!