https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/205756-d28dbf58b17092d72a556b146b7df223708d195a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Het zit in mijn Hart (2023)

12
Met torenhoge pruiken en sneeuwwitte gezichten voert theatergroep KamaK de voorstelling ‘Furia’ op. Wat hen bijzonder maakt is dat alle acteurs een verstandelijke beperking hebben.

Het zit in mijn Hart

12
86 minuten 23-03-2023

Filmposter Het zit in mijn Hart

Met torenhoge pruiken en sneeuwwitte gezichten voert theatergroep KamaK de voorstelling ‘Furia’ op. Wat hen bijzonder maakt is dat alle acteurs een verstandelijke beperking hebben.

Theatergroep KamaK bestaat uit professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Toen regisseur Saskia Boddeke hun voorstelling Furia zag, wist ze: hier wil ik wat mee en ze besloot een film te maken van de voorstelling en over dit bijzondere ensemble. Furia is een barok, op rijm geschreven, sprookje over moord, doodslag en erotiek met als leidraad de zeven hoofdzonden, dat voor deze film groots is verfilmd. Met in de ochtenden een verstilde blauwe zweem en in de nacht oranje maanverlichte taferelen. Met acteurs met hoge pruiken, witte gewaden en geschminkte gezichten. Professionele performers die je het verhaal inzuigen en je hun beperkingen doen vergeten. Hun uitzonderlijk acteerwerk is poëtisch en intens, het tuimelt rechtstreeks je hart binnen. Tegelijkertijd volgt de filmmaker het repetitieproces en zoomt in op de verschillende acteurs waarbij ze hen vraagt naar hun dromen en verlangens. Het zit in mijn hart is een film waarin documentaire en fictie in elkaar overlopen. Met hoofdpersonages die zichzelf daar soms even aan moeten herinneren. Saskia Boddeke zet in haar fantasierijke stijl alle filmische middelen in om in deze film het scherpe contrast tussen fictie en werkelijkheid op een luchtige manier voelbaar te maken zonder ook maar één moment sentimenteel te worden. Maar de vaak vertederende scènes zullen geen kijker onberoerd laten.

Bekijk het aanbod van Het zit in mijn Hart

Het zit in mijn Hart Het zit in mijn Hart Het zit in mijn Hart Het zit in mijn Hart Het zit in mijn Hart Het zit in mijn Hart
Filmposter Filmposter Het zit in mijn Hart

Regisseur Het zit in mijn Hart

Saskia Boddeke

Schrijvers Het zit in mijn Hart

Onbekend

Cast Het zit in mijn Hart

Marian Janssen
Patrick ten Arve

Het zit in mijn Hart

Wil jij weten waar Het zit in mijn Hart op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Het zit in mijn Hart draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Het zit in mijn Hart informatie

Benieuwd waar Het zit in mijn Hart over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Het zit in mijn Hart. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Het zit in mijn Hart al heeft ontvangen.

Het zit in mijn Hart trailer

Benieuwd of Het zit in mijn Hart iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Het zit in mijn Hart jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Het zit in mijn Hart kunt kijken!