https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/201741-1f983f861014ad3d71378b4b1d74e49b4bbc05ca/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Hit the Road (2022)

AL
Een chaotisch, teder gezin gaat op roadtrip door een ruig landschap. Maar niet alles gaat op rolletjes: ze maken zich druk om hun zieke hond. Ieder zit op elkaars zenuwen en de mysterieuze oudere broer is verdacht stil.

Hit the Road

AL
93 minuten 16-06-2022

Filmposter Hit the Road

Een chaotisch, teder gezin gaat op roadtrip door een ruig landschap. Maar niet alles gaat op rolletjes: ze maken zich druk om hun zieke hond. Ieder zit op elkaars zenuwen en de mysterieuze oudere broer is verdacht stil.

Een familie van vier rijdt door een prachtig desolaat Iraans landschap. Een vader liggend met zijn been in het gips, een moeder die door haar tranen heen lacht, een jong kind dat als vuurwerk door het voertuig stuitert. En een volwassen zoon die niets zegt, zijn ogen op de weg gericht. Het is al snel duidelijk dat dit niet een gewoon uitstapje is maar een afscheidsreis, waarbij gedurende de trip het gezin zich vastklampt aan herinneringen van het verleden, worstelt met angsten voor het onbekende en zich zorgen maakt om de zieke hond. Hit the Road is het fenomenale speelfilmdebuut van Panah Panahi, zoon van de gerenommeerde regisseur Jafar Panahi (Taxi Teheran). Met de nodige humor schetst de film een gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid wanhopig wil uitstellen. Met muziek van verbannen Iraanse popmuzikanten en een geprezen cast heeft Hit the Road al meerdere prijzen ontvangen waaronder de award voor beste film bij het Filmfestival van Londen.

Bekijk het aanbod van Hit the Road

Regisseur Hit the Road

Panah Panahi

Schrijvers Hit the Road

Onbekend

Cast Hit the Road

Hassan Madjooni
Pantea Panahiha
Rayan Sarlak

Alternatieve titels

Hit the Road

Jaddeh Khaki

Filmagenda van Hit the Road

Hit the Road

Wil jij weten waar Hit the Road op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Hit the Road draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Hit the Road informatie

Benieuwd waar Hit the Road over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Hit the Road. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Hit the Road al heeft ontvangen.

Hit the Road trailer

Benieuwd of Hit the Road iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Hit the Road jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Hit the Road kunt kijken!