https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/183137-99da1d763fc6bb9fc1a15152caf74ff4fafa723c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Hitsville: The Making of Motown (2021)

AL
Een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig.

Hitsville: The Making of Motown

AL
113 minuten 02-09-2021

Recensies Hitsville: The Making of Motown

MovieMeter: 4
Rotten Tomatoes 100

Filmposter Hitsville: The Making of Motown

Een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig.

60 jaar nadat Berry Gordy in Detroit het platenlabel Motown oprichtte, is Motown nog steeds een begrip. Het gevierde label Motown Records ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound. Van Let’s get it on tot Dancing on the ceiling . Grootheden ontstonden uit de kweekvijver van Detroit: van The Miracles en The Supremes tot Stevie Wonder, Marvin Gaye en The Jackson 5. Een intrigerend verhaal van een platenmaatschappij met een bewogen geschiedenis en een zeer rijk artiestenbestand. De documentaire bevat bijzondere beelden van artiesten on stage én backstage. Een must voor iedereen die alles wil weten over de geboortegrond van de vele jazz-, soul- en gospellegendes en van de échte Motown-sound. Hitsville, the making of Motown is een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt het verhaal van het unieke systeem dat eigenaar en oprichter, Berry Gordy, heeft samengesteld waardoor Motown het meest succesvolle platenlabel aller tijden werd. Met grote namen als The Jackson Five, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Diana Ross & The Supremes en The Four Tops was Motown een enorme hitmachine. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Hitsville, the making of Motown Het verhaal van ‘s werelds bekendste platenlabel voor het eerst verteld door oprichter en eigenaar Berry Gordy. In een tijd van ongelijkheid, racisme en de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Muziek die alle tijden overleefd en ook in deze tijd mensen inspireert.

Bekijk het aanbod van Hitsville: The Making of Motown

Regisseurs Hitsville: The Making of Motown

Gabe Turner

Benjamin Turner

Schrijvers Hitsville: The Making of Motown

Gabe Turner

Benjamin Turner

Cast Hitsville: The Making of Motown

Barry Gordy
Smokey Robinson
Miller London
Berry Gordy
Stevie Wonder
Mickey Stevenson

Hitsville: The Making of Motown

Wil jij weten waar Hitsville: The Making of Motown op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Hitsville: The Making of Motown draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Hitsville: The Making of Motown informatie

Benieuwd waar Hitsville: The Making of Motown over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Hitsville: The Making of Motown. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Hitsville: The Making of Motown al heeft ontvangen.

Hitsville: The Making of Motown trailer

Benieuwd of Hitsville: The Making of Motown iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Hitsville: The Making of Motown jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Hitsville: The Making of Motown kunt kijken!