https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/220247-6d26b98a66195e1f2bb228cd664f738c042d3c5c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Hockney, I love View (2024)

Roadtrip met verrassing voor wereldberoemde schilder David Hockney in Normandië, Frankrijk.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Hockney, I love View

70 minuten 11-07-2024

Filmposter Hockney, I love View

Roadtrip met verrassing voor wereldberoemde schilder David Hockney in Normandië, Frankrijk.

Toen de Nederlandse schilder Pieter Athmer ontdekte dat Hockney in Normandië ging wonen, was zijn grote inspirator plotseling dichtbij. Hij besloot een speciaal schilderij te maken waarmee hij hoopte de man te ontmoeten die de manier waarop hij naar zijn leven keek veranderde. Zijn goede vriend, regisseur Gerardjan Rijnders, zag er meteen een documentaire in en samen vertrokken ze met die verrassing op een roadtrip van Amsterdam naar Hockney in Normandië. David Hockney (86) is zowel de bekendste als populairste levende schilder van dit moment . Er gaat nooit een moment voorbij dat er ergens ter wereld geen grote tentoonstelling van zijn werk is. Zijn schilderij Portrait of an Artist uit 1972 werd in 2018 verkocht voor $ 90 miljoen. Niet alleen is hij een zeer succesvol kunstenaar, hij is ook een vernieuwer op het gebied van perspectief in zowel fotografie als schilderkunst. En hij is de ontdekker van geheimen en verloren gegane kennis van de oude meesters, waarmee hij voor veel opschudding in de kunstwereld heeft gezorgd.

Regisseurs Hockney, I love View

Gerardjan Rijnders

Pieter Athmer

Paul Ruven

Schrijvers Hockney, I love View

Onbekend

Cast Hockney, I love View

Onbekend

Filmagenda van Hockney, I love View

Hockney, I love View

Wil jij weten waar Hockney, I love View op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Hockney, I love View draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Hockney, I love View informatie

Benieuwd waar Hockney, I love View over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Hockney, I love View. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Hockney, I love View al heeft ontvangen.

Hockney, I love View trailer

Benieuwd of Hockney, I love View iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Hockney, I love View jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Hockney, I love View kunt kijken!