Hollands licht (2002)

Hollands licht

95 minuten Documentaire 2002

Recensies Hollands licht

MovieMeter: 3,15

Filmposter Hollands licht

Er wordt over gesproken alsof het bestaat, maar nooit is serieus onderzocht of het nu mythe of werkelijkheid betreft. De Nederlandse broers en filmmakers Pieter-Rim en Maarten de Kroon gingen op zoek naar het ont- en bestaan van het veelbesproken 'Hollands licht', vooral beroemd geworden dankzij de zeventiende-eeuwse schilderkunst. De makers spraken met vele deskundigen in binnen- en buitenland, waaronder kunstenaars, kunsthistorici, een meteoroloog en een astrofysicus, om de mythe te ontrafelen. Leidraad was de uitspraak van de Duitse kunstenaar Joseph Beuys, die stelde dat het Hollands licht vorige eeuw voorgoed zijn specifieke helderheid verloor door de inpoldering van het 'oog van Holland', het IJsselmeer. Evenveel wetenswaardige feiten als meningen passeren de revue, maar uiteindelijk gaat het in deze film vooral om één, typisch Hollands zintuig: "Wij hebben alleen dat kijken."
Filmposter Filmposter Hollands licht

Regisseur Hollands licht

Pieter-Rim de Kroon

Schrijvers Hollands licht

Gerrit Willems

Maarten de Kroon

Cast Hollands licht

David Llewellyn Child

Filmagenda van Hollands licht

Hollands licht

Wil jij weten waar Hollands licht op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Hollands licht draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Hollands licht informatie

Benieuwd waar Hollands licht over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Hollands licht. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Hollands licht al heeft ontvangen.

Hollands licht trailer

Benieuwd of Hollands licht iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Hollands licht jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Hollands licht kunt kijken!