https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/218252-c18888f7915f38ae9ce79be461387833124f12ca/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Holly (2024)

Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Overal waar ze komt geeft ze rust, warmte en hoop. Maar al snel beginnen mensen steeds meer van haar te eisen.

Holly

103 minuten Drama 07-03-2024

Recensies Holly

MovieMeter: 3,21
Metacritic: 51,1
Rotten Tomatoes 65

Filmposter Holly

Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Overal waar ze komt geeft ze rust, warmte en hoop. Maar al snel beginnen mensen steeds meer van haar te eisen.

In Holly werpt de Belgische filmmaker Fien Troch (Home, Kid) opnieuw een blik op de ongrijpbare wereld waarin jongeren (ongewild) terecht komen. Troch levert een indringende speelfilm af met een indrukwekkende hoofdrol van Cathalina Geeraerts. Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een dodelijke schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop. Maar al snel verliest ze de grip op haar eigen leven en wordt er steeds meer van haar verwacht. Holly ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië, was de openingsfilm van het Filmfestival van Gent en is geselecteerd voor het IFFR 2024.
Holly Holly Holly Holly Holly
Filmposter Filmposter Holly

Regisseurs Holly

Fien Troch

Guy Moshe

Schrijvers Holly

Guy Moshe

Guy Jacobson

Cast Holly

Chris Penn
Ron Livingston
Udo Kier
Virginie Ledoyen
Robbie Cleiren
Felix Heremans
Cathalina Geeraerts
Greet Verstraete
Serdi Faki Alici
Els Dekeukelier

Filmagenda van Holly

Holly

Wil jij weten waar Holly op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Holly draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Holly informatie

Benieuwd waar Holly over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Holly. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Holly al heeft ontvangen.

Holly trailer

Benieuwd of Holly iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Holly jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Holly kunt kijken!