Herenboeren (2023)

Herenboeren

09-12-2023
SPECIALE VOORSTELLING VOOR NIEUWSBRIEF LEDEN VAN HERENBOEREN WAGENINGEN INCLUSIEF INTRODUCTIE DOOR FILMMAKER EN KARTREKKER MELCHERT"Hooiland" is een film over de ontwikkeling van nieuwe natuur in het Binnenveld. Het Binnenveld is een landbouwgebied tussen Wageningen en Veenendaal waarvan grote delen sinds 2019 opnieuw zijn ingericht als natuurgebied. Het gebied was ooit het meest bloem- en vlinderrijke gebied in Nederland, maar viel na de 2e wereldoorlog ten prooi aan de modernisering van de landbouw. Een kunstmatig laag gehouden grondwaterpeil, intensieve bemesting en gebruik van eenvormige grassoorten ging ten koste van weidebloemen, insecten en vogels. Door de ruilverkaveling van de jaren 60 verdwenen ook de laatste bloemrijke delen. Wat overbleef waren grote eenvormige velden raaigras waar, mede door het toenemende stikstofoverschot, het leven langzaam uit verdween. Hooiland laat zien hoe meerdere partijen hun schouders eronder zetten om samen het leven weer terug te laten keren. Oftewel hoe boeren natuur in een nieuw jasje terug kan keren. Meer info is te vinden op www.hooilanddefilm.nl.

Regisseurs Herenboeren

Melchert Meijer zu Schlochtern

Luc Enting en Harald van de Sanden

Schrijvers Herenboeren

Onbekend

Cast Herenboeren

Onbekend

Herenboeren

Wil jij weten waar Herenboeren op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Herenboeren draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Herenboeren informatie

Benieuwd waar Herenboeren over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Herenboeren. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Herenboeren al heeft ontvangen.

Herenboeren trailer

Benieuwd of Herenboeren iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Herenboeren jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Herenboeren kunt kijken!