https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/218432-fdc3b541676f47930943cf48b6641ac088aab54c/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Hotel Mokum (2024)

Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Hotel Mokum

30 minuten 21-03-2024

Filmposter Hotel Mokum

Hotel Mokum is een docufictie over een collectief dat op 16 oktober 2021 het verlaten Hotel Marnix kraakte, midden in het hart van Amsterdam. Gedurende zes weken transformeerde het collectief het hotel tot een thuis, een zelfverklaarde vrijplaats en een oase in een stad verstikt door hypergentrificatie. Op het hoogtepunt van zijn populariteit werd Hotel Mokum ontruimd onder het voorwendsel van brandveiligheid. Het verhaal van Hotel Mokum is geworteld in protest: zowel tegen de huizencrisis en het gebrek aan bestaanszekerheid in de stad, als tegen de criminalisering van kraken in 2010, wat leidde tot de ontruiming van meer dan 300 kraakpanden in Amsterdam alleen al. De film combineert documentaire beelden, archiefmateriaal en gereconstrueerde scènes om een complex en intiem portret te creëren van een hoopvol collectief en de stad die ze proberen terug te winnen.
Hotel Mokum Hotel Mokum Hotel Mokum Hotel Mokum
Filmposter Filmposter Hotel Mokum

Regisseur Hotel Mokum

Yannesh Meijman

Schrijvers Hotel Mokum

Yannesh Meijman

Mathilde Médard

Cast Hotel Mokum

Onbekend

Filmagenda van Hotel Mokum

Hotel Mokum

Wil jij weten waar Hotel Mokum op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Hotel Mokum draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Hotel Mokum informatie

Benieuwd waar Hotel Mokum over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Hotel Mokum. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Hotel Mokum al heeft ontvangen.

Hotel Mokum trailer

Benieuwd of Hotel Mokum iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Hotel Mokum jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Hotel Mokum kunt kijken!