https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202049-38a9731b5d8a7ea6f6ff891850528eeab4902b11/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Housewitz (2022)

AL
Housewitz is een tragikomische film over hoe een oorlog doorwerkt in een familieleven en is Hoogendijks meest persoonlijke film tot nu toe.

Housewitz

AL
71 minuten 05-05-2022

Filmposter Housewitz

Housewitz is een tragikomische film over hoe een oorlog doorwerkt in een familieleven en is Hoogendijks meest persoonlijke film tot nu toe.

De moeder van filmmaker Oeke Hoogendijk is al tientallen jaren haar huis niet meer uit geweest. Lous heeft een terugkerende nachtmerrie waarin ze niet meer weet hoe ze thuis moet komen, net als de dag waarop ze als joods meisje werd gedeporteerd. Wat op het eerste gezicht heel gewone beelden lijken – een oudere vrouw in een woonkamer die televisie kijkt met haar kat – verandert geleidelijk in een portret van een scherpzinnige vrouw die dagelijks moet leven met huisgenoot Holocaust. Zelfs de kerstboom, waar ze als een kind zo blij mee is, roept nog steeds de herinnering op aan Westerbork.
Housewitz Housewitz Housewitz
Filmposter Filmposter Housewitz

Regisseur Housewitz

Oeke Hoogendijk

Schrijvers Housewitz

Onbekend

Cast Housewitz

Onbekend

Filmagenda van Housewitz

Housewitz

Wil jij weten waar Housewitz op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Housewitz draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Housewitz informatie

Benieuwd waar Housewitz over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Housewitz. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Housewitz al heeft ontvangen.

Housewitz trailer

Benieuwd of Housewitz iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Housewitz jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Housewitz kunt kijken!