https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/110966-d331ccbfa8c16f729adbece3b4bd0722ce184f32/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

I Am Not Your Negro (2017)

16
De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

I Am Not Your Negro

16
93 minuten Documentaire 11-05-2017

Recensies I Am Not Your Negro

Metacritic: 95,1
MovieMeter: 3,59
Rotten Tomatoes 99

Filmposter I Am Not Your Negro

De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat.

Bekijk het aanbod van I Am Not Your Negro

I Am Not Your Negro I Am Not Your Negro I Am Not Your Negro I Am Not Your Negro I Am Not Your Negro
Filmposter Filmposter I Am Not Your Negro

Regisseur I Am Not Your Negro

Raoul Peck

Schrijvers I Am Not Your Negro

James Baldwin

Raoul Peck

Cast I Am Not Your Negro

Samuel L. Jackson
James Baldwin
Martin Luther King
Malcolm X

I Am Not Your Negro

Wil jij weten waar I Am Not Your Negro op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar I Am Not Your Negro draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

I Am Not Your Negro informatie

Benieuwd waar I Am Not Your Negro over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over I Am Not Your Negro. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies I Am Not Your Negro al heeft ontvangen.

I Am Not Your Negro trailer

Benieuwd of I Am Not Your Negro iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de I Am Not Your Negro jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij I Am Not Your Negro kunt kijken!