I Am So Sorry

AL
96 minuten 24-03-2022

Filmposter I Am So Sorry

In een verstild bos staat een waarschuwingsbord: stralingsgevaar! “Is dit het verleden of de toekomst?” peinst een gemaskerd figuur, die als een soort geest opduikt in nucleaire rampgebieden. In een tijd waarin kernenergie mogelijk weer als alternatief voor fossiele energie gezien wordt, voert Liang Zhao ons op indringende wijze langs plaatsen die als waarschuwing kunnen gelden. We zien desolate landschappen en overwoekerde ruïnes rondom Fukushima en Tsjernobyl, verlaten huizen met achtergebleven foto’s van bewoners, de ontmanteling van een kerncentrale in Duitsland, strijdbare demonstranten en de spookachtige ondergrondse tunnels in Finland waar hoogradioactief afval de komende duizend eeuwen opgeborgen moet worden. Maar we zien ook intieme momenten van een Japans echtpaar in hun noodwoning en twee eenzame ouderen die ondanks de straling terugkeren naar hun verlaten dorp in de verboden zone rond Tsjernobyl. In diezelfde regio zorgt een moeder teder voor haar gehandicapte dochter. Door gebrek aan middelen, zo leren we, is haar besmette dorp nooit geëvacueerd. Zoals zoveel anderen trouwde ze en baarde ze een misvormd kind. Het zijn ontroerende ontmoetingen die een menselijk tegenwicht bieden aan de verstilde dreiging. I Am So Sorry is een prachtig en verschrikkelijk documentair gedicht dat, zonder bevelen, zonder onnodige woorden, ons laat nadenken over de catastrofale gevolgen van ons streven naar vooruitgang. Het is een verontschuldiging aan de wereld, de natuur en de toekomstige generaties.

Bekijk het aanbod van I Am So Sorry

Filmposter Filmposter I Am So Sorry

Regisseur I Am So Sorry

Zhao Liang

Schrijvers I Am So Sorry

Onbekend

Cast I Am So Sorry

Onbekend

Filmagenda van I Am So Sorry

I Am So Sorry

Wil jij weten waar I Am So Sorry op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar I Am So Sorry draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

I Am So Sorry informatie

Benieuwd waar I Am So Sorry over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over I Am So Sorry. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies I Am So Sorry al heeft ontvangen.

I Am So Sorry trailer

Benieuwd of I Am So Sorry iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de I Am So Sorry jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij I Am So Sorry kunt kijken!