https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/219694-e44dd0275db0506e46f346a5c809b432a4f77e37/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

I Am the River, The River is Me (2024)

AL
Een documentaire over hoe inheemse wijsheid urgenter dan ooit is geworden nu we de klimaatcrisis van onze planeet het hoofd moeten bieden.

I Am the River, The River is Me

AL
88 minuten 23-05-2024

Filmposter I Am the River, The River is Me

Een documentaire over hoe inheemse wijsheid urgenter dan ooit is geworden nu we de klimaatcrisis van onze planeet het hoofd moeten bieden.

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen. Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, nodigt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten uit op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. Terwijl rivier en reizigers organisch samenstromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echo’s van het koloniale verleden. I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van het kapitalisme en individualisme - het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde.

Bekijk het aanbod van I Am the River, The River is Me

Regisseur I Am the River, The River is Me

Petr Lom

Schrijvers I Am the River, The River is Me

Onbekend

Cast I Am the River, The River is Me

Onbekend

Filmagenda van I Am the River, The River is Me

I Am the River, The River is Me

Wil jij weten waar I Am the River, The River is Me op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar I Am the River, The River is Me draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

I Am the River, The River is Me informatie

Benieuwd waar I Am the River, The River is Me over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over I Am the River, The River is Me. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies I Am the River, The River is Me al heeft ontvangen.

I Am the River, The River is Me trailer

Benieuwd of I Am the River, The River is Me iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de I Am the River, The River is Me jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij I Am the River, The River is Me kunt kijken!