https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/216008-c663ef3cdcc5dd32583d29840c63e3d0bbb7568e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Il Boemo (2023)

16
Il Boemo is een weelderig historisch drama over de 18de-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar de meest gevierde componist van zijn tijd werd.

Il Boemo

16
140 minuten 14-12-2023

Filmposter Il Boemo

Il Boemo is een weelderig historisch drama over de 18de-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar de meest gevierde componist van zijn tijd werd.

Venetië, 1765. De Tsjech Josef Mysliveček droomt van een carrière als operacomponist, maar in een stad vol talenten en gevestigde namen lijkt dat onmogelijk. Mysliveček is echter getalenteerd en daarnaast onweerstaanbaar charmant. Wanneer hij de minnaar wordt van een vooraanstaande markiezin die hem onder haar hoede neemt, lijken zijn kansen op een doorbraak te groeien. Getransformeerd krijgt hij een unieke opdracht: een opera componeren voor Teatro San Carlo in Napels, destijds het grootste theater van Europa. Al gauw groeit 'De Bohemer’ uit tot de beroemdste componist van het moment. Een slopende ziekte, veranderende mode en armoede betekenen echter het begin van zijn onvermijdelijke ondergang. Il Boemo is een weelderig historisch drama over de 18de-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar de meest gevierde componist van zijn tijd werd. Ondanks verwoede pogingen zijn stempel te drukken op de geschiedenis is deze inspiratiebron en vriend van de jonge Mozart vrij snel vergeten. Regisseur Petr Vaclav brengt met zijn film een ode aan een Tsjechische muzikale grootheid én aan zijn muziek, die in Il Boemo wordt uitgevoerd door internationale operasterren als Philippe Jaroussky en Simona Šaturová.

Bekijk het aanbod van Il Boemo

Regisseur Il Boemo

Petr Václav

Schrijvers Il Boemo

Onbekend

Cast Il Boemo

Vojtech Dyk
Lana Vlady
Elena Radonicich

Il Boemo

Wil jij weten waar Il Boemo op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Il Boemo draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Il Boemo informatie

Benieuwd waar Il Boemo over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Il Boemo. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Il Boemo al heeft ontvangen.

Il Boemo trailer

Benieuwd of Il Boemo iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Il Boemo jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Il Boemo kunt kijken!