Il Conformista - Engels ondertiteld (2022)

Il Conformista - Engels ondertiteld

113 minuten 13-08-2022
Klassieker van Bernardo Bertolucci (Novecento) over een volstrekt onopvallende man die zich in het Italië van de jaren dertig aanpast aan de mores van het fascisme. Normaal zijn, niet opvallen, dat is wat Marcello Clerici wil. Al sinds zijn jeugd wordt hij als een paria behandeld. Dus zijn wens om op te gaan in de massa en zich onder te dompelen in uniformiteit is niet vreemd en bovendien haalbaar onder het bewind van de fascist Mussolini. In opdracht van de Italiaanse geheime dienst reist Marcello af naar Parijs om een bekende dissident te vermoorden. Deze vroege film van Bertolucci met scherpe lichtcontrasten en spannende cameravoering is van een visueel overweldigende schoonheid. Ook fantastisch is de weergaloze rol van Jean-Louis Trintignant als een man die zijn angst voor ‘anders-zijn’ verhult achter het masker van een meedogenloze moordenaar. Losjes gebaseerd op de roman van Alberto Moravia – zo verandert Bertolucci het lineaire karakter van het boek en het slot – is deze zoektocht naar de bronnen van het fascisme verpakt als een intellectuele maar ook toegankelijke thriller. Een ware klassieker, waarna nog vele meesterwerken zouden volgen, zoals het controversiële LAST TANGO IN PARIS, het briljante epos NOVECENTO en het historische spektakel THE LAST EMPEROR. (ej)

Regisseur Il Conformista - Engels ondertiteld

Onbekend

Schrijvers Il Conformista - Engels ondertiteld

Onbekend

Cast Il Conformista - Engels ondertiteld

Onbekend

Filmagenda van Il Conformista - Engels ondertiteld

Il Conformista - Engels ondertiteld

Wil jij weten waar Il Conformista - Engels ondertiteld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Il Conformista - Engels ondertiteld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Il Conformista - Engels ondertiteld informatie

Benieuwd waar Il Conformista - Engels ondertiteld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Il Conformista - Engels ondertiteld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Il Conformista - Engels ondertiteld al heeft ontvangen.

Il Conformista - Engels ondertiteld trailer

Benieuwd of Il Conformista - Engels ondertiteld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Il Conformista - Engels ondertiteld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Il Conformista - Engels ondertiteld kunt kijken!