In Search of Beethoven (2008)

In Search of Beethoven

139 minuten Documentaire, Muziek, Biografisch 2008

Recensies In Search of Beethoven

Metacritic: 71,1
MovieMeter: 3,75
Rotten Tomatoes 92
Regisseur Phil Grabsky belicht het leven van componist Beethoven aan de hand van diens oeuvre. Hij plaatst elke compositie chronologisch in Beethovens biografie met behulp van briefcitaten en onderneemt een muzikale zoektocht. In Keulen, Bonn, Berlijn, Dresden, Praag, Wenen en andere steden gaat hij op zoek naar de echte Ludwig van Beethoven. Geen andere componist is zo vaak geciteerd, geschilderd, beschreven en gebruikt voor politieke en revolutionaire doeleinden (variërend van marxisme tot fascisme), maar wie was de echte Beethoven? Wie was de man achter het romantische beeld van de gekwelde kunstenaar met zijn wilde haren, dwarse karakter en gefronste wenkbrauwen? En wat heeft Beethovens muziek en imago onsterfelijk gemaakt? In "In Search of Beethoven" komen de grootste musici en Beethoven experts ter wereld aan het woord. Hun visies geven een nieuwe kijk op de legendarische componist.

Regisseur In Search of Beethoven

Phil Grabsky

Schrijvers In Search of Beethoven

Onbekend

Cast In Search of Beethoven

Juliet Stevenson
Riccardo Chailly
Emanuel Ax
Jonathan Biss
Alban Gerhardt

Filmagenda van In Search of Beethoven

In Search of Beethoven

Wil jij weten waar In Search of Beethoven op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar In Search of Beethoven draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

In Search of Beethoven informatie

Benieuwd waar In Search of Beethoven over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over In Search of Beethoven. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies In Search of Beethoven al heeft ontvangen.

In Search of Beethoven trailer

Benieuwd of In Search of Beethoven iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de In Search of Beethoven jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij In Search of Beethoven kunt kijken!