In the Heat of the Night

In the Heat of the Night

110 minuten Drama, Misdaad, Mysterie, Thriller, Crime 1967
Metacritic: 75,1
MovieMeter: 3,69
Rotten Tomatoes 96
Wanneer in een klein stadje aan de Mississippi het lijk van een industrieel wordt gevonden, wordt een zwarte man gearresteerd. Uit de ondervraging, op een brutale en bevooroordeelde manier gevoerd door politiechef Bill Gillespie, blijkt dat de man zelf een politieman is. Zijn naam is Virgil Tibbs, topspeurder van het departement moordzaken in Philadelphia. Hoewel Tibbs en Gillespie elkaar nauwelijks kunnen luchten, zijn ze toch verplicht samen de moordzaak op te lossen. Tibbs verdenkingen gaan uit naar de aristocratische Eric Endicott, een aanhanger van de oude zuidelijke waarden. Maar uiteindelijk moet hij vaststellen dat ook zijn vermoedens op vooroordelen rusten. In het verdere onderzoek krijgen Tibbs en Gillespie meer en meer respect voor elkaar.

Geregisseerd door

Norman Jewison

Schrijvers

Stirling Silliphant

John Ball

Cast

Sidney Poitier
Rod Steiger
Warren Oates
Lee Grant

Bioscoopagenda van In the Heat of the Night

Helaas draait In the Heat of the Night niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-01-1967.

In the Heat of the Night

Wil jij weten waar In the Heat of the Night op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar In the Heat of the Night draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

In the Heat of the Night informatie

Benieuwd waar In the Heat of the Night over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over In the Heat of the Night. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies In the Heat of the Night al heeft ontvangen.

In the Heat of the Night trailer

Benieuwd of In the Heat of the Night iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de In the Heat of the Night jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij In the Heat of the Night kunt kijken!