https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/118585-7f24ee4b563f7cdb3583a89efc45cb7f1fa08b7b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Jackie (2017)

16 Geweld Grof taalgebruik
Jackie vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende dagen van nationale rouw door de ogen van de iconische First Lady.

Jackie

16 Geweld Grof taalgebruik
100 minuten Drama, Biografisch 16-02-2017

Recensies Jackie

Metacritic: 81,1
MovieMeter: 3,22
Rotten Tomatoes 87

Filmposter Jackie

Jackie vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende dagen van nationale rouw door de ogen van de iconische First Lady.

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en Neruda (2016). Natalie Portman is momenteel genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Jackie.

Regisseur Jackie

Pablo Larraín

Schrijvers Jackie

Noah Oppenheim

Cast Jackie

John Hurt
Greta Gerwig
Natalie Portman
Peter Sarsgaard
Billy Crudup

Filmagenda van Jackie

Jackie

Wil jij weten waar Jackie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Jackie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Jackie informatie

Benieuwd waar Jackie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Jackie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Jackie al heeft ontvangen.

Jackie trailer

Benieuwd of Jackie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Jackie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Jackie kunt kijken!