https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/135655-5293625edf083e2142f00593bf26b7ce10d4da5f/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Jackie en Oopjen (2020)

6 Geweld
De 12-jarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Als Jackie na sluitingstijd langs de portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit loopt staat plots Oopjen voor haar neus.

Jackie en Oopjen

6 Geweld
90 minuten 14-10-2020

Recensies Jackie en Oopjen

MovieMeter: 3,5

Filmposter Jackie en Oopjen

De 12-jarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Als Jackie na sluitingstijd langs de portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit loopt staat plots Oopjen voor haar neus.

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? Het antwoord op dit alles zie je vanaf 14 oktober in de vrolijke familiefilm Jackie en Oopjen.

Bekijk het aanbod van Jackie en Oopjen

Regisseurs Jackie en Oopjen

Annemarie van de Mond

Annemarie de Monde

Schrijvers Jackie en Oopjen

Myranda Jongeling

Cast Jackie en Oopjen

Sarah Bannier
Frouke Verheijde
Karina Smulders
Bert Hana
Dick van den Toorn
Jaap Spijkers
Leny Breederveld
Roben Mitchell
Ron Fresen
Saar van Aken
Sieger Sloot
Tanja Jess

Jackie en Oopjen

Wil jij weten waar Jackie en Oopjen op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Jackie en Oopjen draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Jackie en Oopjen informatie

Benieuwd waar Jackie en Oopjen over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Jackie en Oopjen. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Jackie en Oopjen al heeft ontvangen.

Jackie en Oopjen trailer

Benieuwd of Jackie en Oopjen iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Jackie en Oopjen jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Jackie en Oopjen kunt kijken!