Jazzmatinee 't Poelhuys (2023)

Jazzmatinee 't Poelhuys

06-02-2023
Het eerste Jazzmatinee in ’t Poelhuys aan de Vivaldistraat 4 te Lisse staat op de agenda voor zondagmiddag 5 februari, tussen 15.00- en 17.30 uur met het trio van pianist Hans Keune met bassist John Erich en drummer/vocalist Joop Kooger. Tijdens dit Jazzmatinee wordt een revival van het wereldberoemde ‘Benny Goodman Kwintet’ voor het voetlicht gebracht. Zo’n revival kan alleen maar als daar ook twee waanzinnig goede muzikanten bij komen. Dat is deze zondagmiddag zeker het geval! De klarinettist van deze middag is niemand minder dan Noordwijkerhouter Bernhard Berkhout. Bernard begon in de 70’er jaren met klarinet spelen en werd in 1980 door pianist Pim Jacobs ontdekt, die hem presenteerde op de Nederlandse televisie in het programma Music All-in als solist samen met de Amerikaanse klarinettist Eddie Daniels bij het Metropole Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo. Vervolgens richtte Berkhout een succesvol kwintet in het ‘Goodman idioom’ op met vibrafonist Frits Landesbergen, genaamd ”the Swingmates”, waar zij in alle Nederlandse theaters hebben opgetreden. Ondanks het feit dat Bernard talrijke onderscheidingen, zoals de Edison Grammy Award, de solisten Award op de Jazzfestival Breda en de Peter Schilperoort bandleiders Award, werden toegekend, koos hij toch voor zijn geneeskunde studie en werd huisarts met een grote praktijk in Dordrecht. Opmerkelijk is Berkhout's enorme drive. Om alvast in de stemming te komen, zoek hem dan eens op bij YouTube! Hij wordt echt enthousiast wanneer andere muzikanten swingende solo’s spelen waarbij hij zich laat inspireren door klarinetsolo’s te spelen van een kaliber dat niet is gehoord sinds de dagen van klarinettist Jan Morks. Bernard is veruit Nederlands beste jazzklarinettist en behoort zonder meer tot de beste van Europa. De ‘Goodman Sound’ kan niet zonder een vibrafoon. Was dat in de ‘Goodman-tijd’ vibrafonist Lionel Hampton, deze zondagmiddag is dat niemand minder dan vibrafonist René ten Cate. René ten Cate kreeg interesse in de Jazz met 16 jaar door het luisteren naar het Oscar Peterson trio. Aanvankelijk ging hij werktuigbouw studeren maar eind jaren ’80 startte hij met een studie vibrafoon en drums op het conservatorium in Den Haag. Zijn leermeesters waren Frans van Elsen en Frits Landesbergen. René heeft met tal van binnen- en buitenlandse grootheden gespeeld waaronder Alvin Queen, Martin Drew en Pat Metheny. Hij soleerde drie keer bij de Skymasters, en nam deel aan het North Sea Jazz Festival met een band o.l.v. Herman Schoonderwald. In 2021 maakte hij een live-recording met de Amerikaanse tenorsaxofonist Scott Hamilton. De echte jazzliefhebber mag deze middag zeker niet aan zich voorbij laten gaan.

Regisseur Jazzmatinee 't Poelhuys

Onbekend

Schrijvers Jazzmatinee 't Poelhuys

Onbekend

Cast Jazzmatinee 't Poelhuys

Onbekend

Jazzmatinee 't Poelhuys

Wil jij weten waar Jazzmatinee 't Poelhuys op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Jazzmatinee 't Poelhuys draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Jazzmatinee 't Poelhuys informatie

Benieuwd waar Jazzmatinee 't Poelhuys over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Jazzmatinee 't Poelhuys. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Jazzmatinee 't Poelhuys al heeft ontvangen.

Jazzmatinee 't Poelhuys trailer

Benieuwd of Jazzmatinee 't Poelhuys iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Jazzmatinee 't Poelhuys jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Jazzmatinee 't Poelhuys kunt kijken!